Eriksson bakom Djurgårdens urladdning

Lagkapten Magnus Eriksson var stor segerorganisatör med ett mål och två assist när Djurgården körde över Sirius med 5–1 på hemmaplan och återtog andraplatsen i fotbollsallsvenskan. –Det är fantastiskt, säger lagkaptenen Magnus Eriksson till Discovery Plus.

Magnus Eriksson log efter att ha legat bakom tre av mål hemma mot Sirius.

Fotboll2021-07-19 21:03

Måndagskvällens möte på Tele2 arena i Stockholm inleddes med jämnt spel under den första dryga kvarten.

Sedan avgjorde Djurgården matchen med tre mål på sju minuter.

Först nickade mittbacken Jacob Une Larsson in 1–0 i den 21:a minuten efter en Magnus Eriksson-frispark, sedan tryckte Hampus Finndell dit 2–0 efter en Edward Chilufya-pass i 26:e. Eriksson satte själv 3–0 från långt håll, ett skott som Siriusmålvakten Hannes Sveijer nog skulle ha tagit, i den 28:e minuten.

När hemmalaget gick till halvtidsvila efter att Chilufya rakat in 4–0 i 40:e kändes matchen avgjord.

En efterlängtad målexplosion för Djurgården efter 0–0 och poängtapp borta mot Halmstad för en vecka sedan.

"Fyra ganska billiga mål"

– Det är fantastiskt, en jättebra första halvlek, säger Magnus Eriksson till Discovery Plus.

– Fyra ganska billiga mål, tycker jag, vi är inte i närheten när de får avsluta. Jag tycker ändå att vi försöker springa men, det är klart, vi är inte nära, säger Sirius Tim Björkström.

I andra halvlek reducerade Christian Kouakou när han satte formsvaga Sirius första mål på bortaplan sedan 2–2-mötet med Göteborg i maj. Men Djurgården skulle göra ett ytterligare ett mål i matchen när Eriksson slog inlägget som inbytte Emmanuel Banda nickade in till 5–1.

Jagar MFF

Storsegern innebar att Djurgården tog nödvändig rygg på serieledande Malmö FF som i lördags bortabesegrade nykomlingen Degerfors med 5–0.

MFF leder den allsvenska tabellen på 26 poäng, men har en match mer spelad än tvåan Djurgården på 24 som lyfte förbi nya trean Elfsborg (22 poäng).

Sirius (12) halkade ner på tolfte plats i tabellen, i och med att HBK kryssade hemma mot Varberg (1–1) i Hallandsderbyt som spelades parallellt.

Rättad: I en tidigare version av den här texten angavs ett felaktigt förnamn på Sirius målvakt. Rätt ska vara Hannes.