Eriksson tillbaka i Chelseakross

Efter flera matcher på bänken var Magdalena Eriksson tillbaka i Chelseas startelva i ligacupsemifinalen mot West Ham. Då blev det storseger för Chelsea som mosade West Ham på bortaplan och vann med 7–0.

Magdalena Eriksson.

Magdalena Eriksson.

Foto: Jessica Gow/TT

Fotboll2023-02-09 22:23

Sam Kerr gjorde fyra av målen.

Magdalena Eriksson har länge varit en av Chelseas nyckelspelare, men med utgående kontrakt i sommar har hon plötsligt fått snålt med speltid.

I ligacupsemifinalen spelade hon dock från start – ett glädjebesked för förbundskaptenen Peter Gerhardsson med tanke på VM i Australien och Nya Zeeland i sommar.

Chelsea tog snabbt greppet om en finalplats mot Arsenal den 5 mars. Sam Kerr gjorde 1–0 redan i tredje minuten och Fran Kirby ökade på till 2–0 efter tio minuter.

Sedan rullade målen in med jämna mellanrum. Det stod 4–0 i paus sedan Kerr fullbordat sitt hattrick och i den 60:e stod hon som fyramålsskytt.

Chelsea är i Ligacupsemifinal för fjärde året i rad, vann både 2020 och 2021, men jagar revansch för fjolårets finalförlust mot Manchester City.

Johanna Rytting-Kaneryd fick återigen börja på bänken, men byttes in i 61:a minuten för Chelsea medan Zecira Musovic, som vaktade målet i ligan i helgen, nu ställdes åt sidan till förmån för tyskan Ann-Katrin Berger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!