Erikssons bittra comeback: "För dåliga"

Magnus Eriksson fick långt ifrån den allsvenska comeback han önskat sig. Istället för att hänga på i toppen fick han se sitt Djurgården falla platt på Olympia. –Vi är alldeles för dåliga i dag, säger han efter 1–3-förlusten mot Helsingborg.

Djurgårdens Magnus Eriksson i kamp med Helsingborgs lagkapten Martin Olsson på Olympia. Comebacken i allsvenskan slutade med platt fall för Eriksson.

Fotboll2020-08-30 18:00

Det dröjde till bara timmar inför matchen innan det slutgiltiga beslutet kom. Trots ett 15-tal bekräftade coronafall i Helsingborgs IF och rekommendationer från Smittskyddsinstitutet om att skjuta upp matchen så genomfördes söndagens allsvenska match.

– Det sades att matchen kunde genomföras på ett säkert sätt och det var det viktigaste. Jag tror vi alla kände oss säkra, säger Magnus Eriksson som efter två år i den Amerikanska MLS-ligan var tillbaka i allsvenskan.

"Måste lita på experter"

TT: Det kändes inte som något risktagande alls?

– Jag är ingen doktor, men jag kommer från ett ställe där man varit extremt strikt gällande corona. Man måste lita på experter och de som tar besluten.

När matchen väl drog igång så var det Djurgården som tog ledningen tio minuter in i andra halvlek. Curtis Edwards gjorde mål för andra matchen i rad sedan han förvaltat Jonathan Rings inspel.

Men kvitteringen dröjde bara tre minuter och ytterligare två HIF-mål skulle följa.

– Det är tillfälligheter som leder till 1–1 och sedan är de ganska bra när de gör både 2–1 och 3–1. Trean var ett tungt slag för oss när vi ville forcera. Det är jättekul att vara tillbaka, men vi måste spela mycket bättre än så här för att vinna fotbollsmatcher, säger Eriksson.

"Då blir det svårt"

Djurgården är regerande mästare, men har efter 18 spelade omgångar en bra bit upp till ledande Malmö FF.

– Kvaliteten finns där, de flesta av spelarna är kvar efter guldet i fjol. Men spelar vi som vi gör i dag och förlorar majoriteten av närkamperna, då blir det svårt, avslutar Eriksson.