Eskilstunas drömstart gav tung seger

Eskilstuna fick en drömstart borta mot Hammarby i damallsvenskan. Hemmalaget lyckades aldrig resa sig – och Eskilstuna fick med sig en viktig 2–0-seger i toppmötet. –Det var väldigt kul där ute i dag, säger målskytten Mia Jalkerud i Sportbladet Play.

Eskilstuna firar det tidiga ledningsmålet.

Fotboll2021-08-20 20:56

Resultatet innebär att Eskilstuna tar över den viktiga tredjeplatsen i tabellen, som innebär spel i Champions League nästa säsong.

Gästerna satte full fart direkt mot succénykomlingen Hammarby och fick betalt redan i den fjärde minuten. Hammarbyförsvaret misslyckades med att rensa undan en hörnspark, i stället fick nyförvärvet Mia Jalkerud chansen att sätta dit ledningsmålet.

Knappt en kvart senare ringde det igen – och återigen var det en bjudning av ett tamt hemmaförsvar. Jalkerud stal bollen från backen Eva Nyström och slog sedan ett perfekt inlägg till Felicia Rogic som krånglade in 2–0.

Hammarby kom in i matchen i andra halvlek, men lyckades inte få hål på Emelie Lundberg.

Eskilstuna har visat storslagen form den senaste tiden och segern mot "Bajen" är lagets femte raka. Detta trots att det har varit en hel del spelare både in och ut på sistone.

– Det är ett väldigt sammansvetsat gäng i grunden, och vi som kommit hit har blivit väldigt väl mottagna och Magnus (Karlsson, tränare) gör det bra och får ihop gruppen. Vi gör en bra match kollektivt i dag, säger Jalkerud, som skrev på för klubben tidigare den här månaden.

I den andra matchen under fredagskvällen blev det mållöst när Växjö tog emot Vittsjö. Därmed är Växjö fortsatt segerlösa efter 13 omgångar. De ligger sist i damallsvenskan på fyra poäng.