Europajagande Norrköping föll mot Mjällby

Resan söderut förde IFK Norrköping allt längre från Europa. –Vi kommer att få vad vi förtjänar till slut, säger tränaren Jens Gustafsson efter den match som Mjällby vann med 2-0.

Mjällbys Moses Ogbu (mitten) jublar med lagkamraterna efter sitt 1-0-mål mot IFK Norrköping

Mjällbys Moses Ogbu (mitten) jublar med lagkamraterna efter sitt 1-0-mål mot IFK Norrköping

Foto: Rickard Nilsson/TT

Fotboll2020-11-07 17:10

Gästerna anlände till Strandvallen i Hällevik med vetskap om att tre poäng skulle bidra till fortsatt involvering i kampen om de topp tre-placeringar i allsvenskan som leder till spel i Europa 2021.

Norrköping sågs under större delen av första halvlek med ett spelövertag.

– Vi startade väldigt bra och skapade, säger Jens Gustafsson.

Ogbus tolfte mål

Men Mjällby var laget som stod för målskyttet. I den 37:e spelminuten fick lagets skyttekung, Moses Ogbu, läget och chippade snyggt in den boll som betydde dussinet fullt av mål för Ogbu denna allsvenska säsong.

– Allting rullar på, jag försöker hjälpa laget, säger Moses Ogbu om sin goda målskörd.

Även efter paus ägde Norrköping mycket boll, men anfallen landade oftast i att bollen spelades runt till man stötte på patrull i form av Mjällbyförsvarare. När drygt tio minuter återstod att spela krutade Sead Haksabanovic på – men stolpe ut innebar att Norrköping inte hade stolpe in när man som mest behövde en medstuds.

– Såklart en besvikelse att vi inte får med oss någonting härifrån, säger Jens Gustafsson

Mjällbys sista utpost Carljohan Eriksson kunde, med säkert målvaktsspel samt hjälp av ett starkt spelande uteförsvar, hålla sin nolla intakt matchen igenom. I matchens 90:e spelminut ökade Jacob Bergström på till 2-0.

– Vi var väl förberedda och i det stora hela kontrollerade vi matchbilden. Men som sagt, det går ut på att göra mål samt inte släppa in några och det gjorde Mjällby bättre än oss i dag, fortsätter Norrköpingstränare Gustafsson.

Mjällbys kontrakt säkrat

Nykomlingen från Blekinge hade redan före matchen, i praktiken, säkrat sitt allsvenska kontrakt. Nu står det klart även i teorin – Mjällby tillhör svensk fotbolls finrum även under den kommande säsongen.

– Bra slit från alla gubbar, säger lagkaptenen David Löfquist efter att hans Mjällby tagit ännu en ”storlagsskalp”.

Faktumet att Elfsborg och Häcken vann sina respektive lördagsmatcher gjorde inte Norrköpings väg ut i Europa mer rak.

– Det blir jättetufft, såklart. Vi borde ha kommit ur den svacka vi hade i somras lite snabbare, konstaterar Jens Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!