Everton med säsongens första förlust

Everton har tagit Premier League med storm i början av säsongen. Mötet med Southampton resulterade dock i säsongens första förlust för ligaledarna.

Everton besegrades av Southampton och inkasserade säsongens första förlust.

Fotboll2020-10-25 19:25

Southampton är det första laget denna säsong att besegra överraskningslaget Everton.

Hemmalaget i rödvita tröjor var laget som tog kommandot direkt, och lagkaptenen James Ward-Prowse gav Saints ledningen i den 27:e minuten efter assist från Danny Ings.

Två assist för Ings

Anfallaren Ings, som är Southamptons bästa målskytt denna säsong, assisterade även till 2-0-målet, som Che Adams kunde raka in.

Everton hade ingen rolig eftermiddag i södra England, och när vänsterbacken Lucas Digne drog på sig ett rött kort efter 74 minuter var saken klar.

Liverpool-laget Everton har dock kvar ledningen i Premier League, med bättre målskillnad än tvåan Liverpool.

Frispark räddade Newcastle

I söndagens andra match tog Wolverhampton emot Newcastle. Det blev delad poäng på Molineux Stadium efter en jämn historia.

Hemmalaget tog ledningen genom anfallaren Raul Jimenéz. Mexikanaren plockade upp en andraboll efter en hörna och slog på halvvolley in bollen bakom Newcastles målvakt Karl Darlow.

Men Newcastle gav inte upp. Bortalaget kvitterade på en läcker frispark, när Jacob Murphy skruvade in bollen runt murens insida.

Detta är den fjärde matchen i rad mellan Wolverhampton och Newcastle som slutar i 1-1.