Skrällen: Ex-allsvensk spelare klar för division 4-lag

Division 4-serien där bland andra Gullringen, Tuna och Vimmerbys herrar spelar har blivit en profil rikare. Ölmstads IS har nämligen värvat Daryl Smylie, som gjort över 200 matcher för Jönköpings Södra IF.

Ölmstads IS har presenterat ett minst sagt spännande nyförvärv.

Ölmstads IS har presenterat ett minst sagt spännande nyförvärv.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-08-24 14:16

35-årige Daryl Smylie har en lång fotbollskarriär bakom sig med en hel del rutin. Den nordirländska mittfältaren är starkast förknippad med Jönköpings Södra IF, där han gjorde över 200 matcher och även representerade klubben i Allsvenskan. 

Nu blir det alltså istället division 4 som väntar för Smylie. Ölmstads IS, som håller till i den norra serien tillsammans med bland andra Vimmerby IF, Gullringens GoIF och IFK Tuna, presenterade värvningsbomben på sin Facebook-sida. 

"Under sommarfönstret har ÖIS scouter jobbat hårt med att få ihop en slagkraftig trupp. Redan för några år sedan fick de upp ögonen för en mittfältare som skulle kunna passa in fint på ÖIS-gården. På den tiden spelade han i allsvenskan för Jönköpings Södra och nu har vi äntligen lyckats nå en överenskommelse.", skriver ÖIS. 

Utöver J-Södra har han även representerat klubbar som Kalmar FF, Östersunds FK och Ljungskile SK. Han tillhörde senast Assyriska IK i division 1.

Mittfältaren är spelklar till helgens match när Ölmstad möter Myresjö/Vetlanda.

Både Vimmerby och Gullringen har mött Ölmstad under säsongen. IFK Tuna är det enda lokala laget i den serien som ännu inte gjort det. ÖIS och Tuna möts den 18 september. 

VIF slog Ölmstad med 4–1 för två omgångar sedan medan Gullringen förlorade mot ÖIS med 2–1 i helgen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!