Fotbollsderbyt slutade mållöst: "Nöjd med defensiven"

Tung matchpremiär förra helgen mot Gullringens GoIF. Betydligt bättre nu mot Storebro IF. "Jag är nöjd med hur vi agerar försvarsmässigt", säger DSK-tränaren David Henriksson efter 0–0.

 Djursdala SK och Storebro IF spelade oavgjort i helgens träningsmatch.

Djursdala SK och Storebro IF spelade oavgjort i helgens träningsmatch.

Foto: Privat

Fotboll2022-03-05 12:47

Ett sargat DSK hade som väntat svårt mot kommande seriekollegan Gullringens GoIF i premiärmatchen. Då föll division fyra-nykomlingen med 6–0. Mot Storebro i lördags förmiddag var några av de tongivande spelare som saknades då åter med på planen. Bland annat då Markus Ahl och Isack Thuresson. 

– Jag tycker att vi gör en bättre match idag, men vi är ändå inte där jag riktigt vill att vi ska vara. Det finns en del saker att jobba med. Positivt är att vi är betydligt fler spelare i träning nu, vilket förstås underlättar. Det känns bra. 

Storebro var närmast segern och skapade en hel del chanser, särskilt i slutdelen av matchen. Då klev comebackande målvakten Oskar Eriksson fram och stod för flera starka ingripanden. Inte minst när han sträckte ut och räddade galant i ena krysset på Theo Eklunds välriktade skott. 

– Oskar var jättebra, liksom mittbacksparet Dzenan Hrnic och Björn Stridh. Isack (Thuresson) gjorde det också bra när han fick mer bollar att jobba med i andra halvlek, sa David Henriksson efter matchen. 

Så här sa Peter Magnusson i SIF:

– Killarna gör det jättebra och vi försöker spela fotboll och involvera alla lagdelar i speluppbyggnaden. Vi ser pigga ut och är löpvilliga. Det är väl egentligen bara målen som saknas. Vi borde ha gjort ett par kan jag tycka. 

Magnusson berömde hela laget för insatsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!