Fält ska utveckla ett ungdomligt VFF

Far och son Fält antar sig en utmaning när de ska leda och utveckla ett ungdomligt Västerviks FF. "På sikt kan det bli roligt och då vill jag vara med på den här resan", säger Jonathan Fält-Öhr.

Jonathan Fält-Öhr kommer vara spelande assisterande tränare  i VFF den kommande säsongen.

Jonathan Fält-Öhr kommer vara spelande assisterande tränare i VFF den kommande säsongen.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2023-02-02 06:00

Magnus Fält är tillbaka som huvudtränare efter att ha varit assisterande tränare till Jimmy Svensson de två senaste säsongerna. Senast Magnus var huvudansvarig var säsongerna 2017–18.

– Jag har svårt att lämna VFF på något sätt och jag har följt många av de här killarna under en längre tid. Man har det på något sätt i sitt DNA att man är van vid att gå till träningarna om kvällarna. Det blir en livsstil och jag älskar fotboll samt att jag har ett stort hjärta för VFF, förklarar Magnus Fält.

På måndagskvällen drog VFF igång försäsongsträningen.

– Det kommer bli otroligt mycket fysisk träning. Sedan kommer vi gå igenom hur vi ska spela. Där har vi ledare pratat ihop oss om en idé. Vi får inte glömma, för oss själva och för omgivningen, att vi har ett otroligt ungt division 3-lag. Många av de nya spelarna kommer märka en skillnad i träningsmängden. 

Hur ser ni på att det är ett ungt lag?

– Det är svårt att veta var vi står eftersom det är många som inte har spelat i division 3, så det finns lite att jobba på.

En av de assisterande tränarna till Magnus kommer vara sonen och spelaren Jonathan Fält-Öhr.

Har ni samma syn på hur ni ska spela?

– Ja, det skulle jag säga. Speciellt det han sade om hur vi ska spela med VFF i år. Jag är kanske lite mer taktisk, svarar Jonathan.

Jonathan har de senaste åren varit lagkapten i VFF. Nu blir han alltså assisterande tränare.

– Delvis för att det fortfarande är så roligt med fotboll. Jag tycker vi är ett skönt gäng som har växt upp. Det är många etablerade som har lämnat, men samtidigt är det många nya spelare. På sikt kan det bli roligt och då vill jag vara med på den här resan. Jag vill få in dem och skapa en VFF-kultur. Det var det som lockade mig, förklarar Jonathan.

Den dagen Jonathan lägger fotbollsskorna på hyllan är han inriktad på att bli tränare.

– Jag tycker om att fixa runt omkring och få alla att trivas. I år kommer vi trycka mycket på att få ihop gruppen med tanke på att det är så många nya och unga spelare. Det handlar om att bygga ihop gruppen så att alla trivs tillsammans och att det inte blir några grupperingar, säger Jonathan Fält-Öhr.

VFF inleder träningsspelandet den 18 februari hemma mot Åtvidabergs FF:s P 19-lag. I division 3 kommer de bland annat att möta Vimmerby IF och Kisa BK.

Magnus Fält är tillbaka som huvudtränare i VFF.
Magnus Fält är tillbaka som huvudtränare i VFF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!