Familjen får styra Arvids satsning

Södra Vi IF hoppas på Arvid Alvin. Själv vill han spela - frågan är bara var han ska hitta tiden...? - Det blir tufft, men jag ska försöka så gott jag kan, säger lagets nyckelspelare och målvakt.

Södra Vi:s nyckelspelare och målvakt Arvid Alvin kan få svårt att få tiden att gå ihop i år. Snart ska han bli pappa igen och jobbar också tvåskift. På bilden ser ni även hustrun Emelie och barnen meya och Hugo.

Södra Vi:s nyckelspelare och målvakt Arvid Alvin kan få svårt att få tiden att gå ihop i år. Snart ska han bli pappa igen och jobbar också tvåskift. På bilden ser ni även hustrun Emelie och barnen meya och Hugo.

Foto:

Fotboll2012-03-01 07:24


Vi nås av rapporter att allt flera lokala seniorlag har problem på målvaktssidan.
Det finns för få målvakter i trakten helt enkelt.
- Det är väldigt ont om målvakter - och frågan är vad som händer i framtiden. Det verkar som om ingen längre vill bli målvakt, säger Södra Vi-tränaren Ola Lindqvist, tillika före detta målvakt.

"Familjen får styra"
I SVIF har Arvid Alvin varit en trygg sista utpost i många år. Det blir han förmodligen även i år, när han nu hinner stå vill säga...
- Jag jobbar tvåskift, ska bli pappa för tredje gången de närmaste veckorna och så är jag brandman med jour var tredje vecka, säger han när vi träffas hemma i huset i Södra Vi.
Barnen Hugo och Meya har fullt upp med att frossa i sig mellanmålet som bjuds. Allt medan hustrun Emelie far runt i köket med sin stora mage (hur lät det egentligen...?).
- Jag tror det är dags den åttonde mars, säger hon och lägger händerna på magen.
För Arvid är fotboll just nu inte högprioriterat om vi säger så.
- Familjen och jobbet får styra hur mycket jag kan spela i år.

2011 - inte bra
Hans förhoppning är ändå att det kan bli ganska mycket matcher trots allt:
- Jag tycker fortfarande det är jättekul med fotboll. Och förra året var det ännu roligare då jag hade Ola (Lindqvist) som målvaktstränare. Det hjälpte mig mycket och jag kände att det var utvecklande.
Bakom 29-årige Arvid Alvin finns nu 17-årige Pontus Holm, som gjort comeback efter att inte ha stått på ett par år.
Resultatmässigt var säsongen 2011 ingen höjdare för de blåvita. Södra Vi slutade nia i division sex och hade bara Lojal och Krokstorp bakom sig i tabellen.
I år ska det gå bättre, ja...sämre kan det faktiskt inte gå.
- Det är trist att vi bara är nio lag i serien i år. Det är lite lite med bara 16 matcher, säger Ola Lindqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!