Fansens nye favorit – hyllas med Beatles-klassiker

Europas hetaste fotbollsspelare just nu? Varför inte Jude Bellingham, 20. På några månader har engelsmannen blivit Santiago Bernabéus nye kelgris. Fansen hyllar honom genom att sjunga Beatles gamla slagdänga "Hey Jude".

Engelsmannen Jude Bellingham gör succé i Real Madrid. På lördag väntar Barcelona i El Clásico.

Engelsmannen Jude Bellingham gör succé i Real Madrid. På lördag väntar Barcelona i El Clásico.

Foto: Luis Vieira/AP/TT

Fotboll2023-10-27 12:25

Senast i tisdags sköt han det vinnande målet för Real Madrid borta mot Braga i Champions League. Inte nog med att det var ett klassmål, det var också det tredje på lika många matcher i gruppspelet för "Marängerna".

Bellinghams succé i Madrid efter sommarens miljardövergång från Borussia Dortmund kan för all del härledas till hans pålitlighet som målskytt.

Hittills är han uppe i elva mål på tolv matcher, men mer imponerar att han så omgående slagit sig in i det stjärnspäckade laget och blivit en av tränaren Carlo Ancelottis nyckelspelare.

Svårstoppad

Teknisk, fysik och smart – egenskaper som gör honom svår för motståndaren att hantera.

Lägg också till att han har fått en något ny roll på planen, som attackerande, offensiv central mittfältare. Så här långt har han fyllt tomrummet efter Karim Benzema så väl att Real inte saknar förra säsongens Ballon d'Or-vinnare.

Det pratas heller inte om misslyckandet att locka Paris Saint-Germains Kylian Mbappé till klubben.

– Jag är tio gånger bättre än jag var förra säsongen. Jag lär mig varje dag. Jag är som en svamp och tar in allt mina lagkamrater säger till mig. Det är därför jag har börjat säsongen så bra, säger han.

Och redan nu slår Bellingham fast:

– Det här är klubben jag vill vara i de kommande tio till femton åren av mitt liv. Jag älskar det, sade han när han gav intervjuer i samband med Englands EM-kvalsamling nyligen.

El Clásico på lördag

På lördag väntar El Clásico, borta mot Barcelona. Den spanska ligans mest prestigefyllda möte mellan de historiska och nutida storheterna. Ett möte som följs över hela världen. Real Madrid toppar ligan på 25 poäng, en före trean Barcelona efter tio spelade omgångar.

Det är Bellinghams första El Clásico – och ännu ett sportsligt och mentalt test för den unge stjärnan som inledde karriären i Stourbridge och som 17-åring lämnade Birmingham City för Dortmund.

Carlo Ancelotti tonar ned den oro som spred sig när Bellingham byttes ut i slutet av matchen mot Braga. En lårskada befarades, men Ancelotti lugnar.

– Det är ingen fara. Han återhämtar sig till lördag.

Fakta: Jude Bellingham

Född: 29 juni 2003 i Stourbridge, England.

Klubb: Real Madrid.

Tidigare klubbar: Stourbridge (junior), Birmingham City, Borussia Dortmund.

Position: Offensiv mittfältare.

Landskamper/mål: 27/2 för England.

Aktuell: Köptes av Real Madrid för runt 1,2 miljarder kronor inför säsongen. Spelar på lördag (avspark 16.15) sitt första El Clásico, i Barcelona.


Fakta: Fem heta matcher i helgen i Europafotbollen

Lördag:

+ Barcelona–Real Madrid, 16.15

"El Clásico" stundar där Barcelona kan ta över ärkerivalens serieledning vid seger.

Söndag:

+ Manchester United–Manchester City, 16.30

United har rest sig med tre knappa segrar i engelska Premier League, men krisen skulle kunna förvärras om det blir klar förlust mot grannarna. Trippelvinnande City har inte imponerat lika stort som i fjol men är likväl tvåa i ligan.

+ Inter–Roma, 18.00

Romelu Lukaku är tillbaka i Milano – den här gången i rödgult. Anfallsstjärnan lämnade Inter för Roma inför årets Serie A-säsong och kommer inte tas emot med öppna armar på San Siro. Enligt en supporterförening ska 50 000 fans "bua ut honom varje gång han rör bollen".

Jag är chockad. Jag visste inte att han var så viktig för Inter, säger Romatränaren José Mourinho.

+ Napoli–Milan, 20.45

Lagen gjorde upp om Scudetton i fjol där Napoli till slut segrade. I år är det ett Zlatanlöst Milan som börjat bäst medan Napoli gått knackigt efter försäljningen av stjärnbacken Kim Min-Jae till Bayern München.

+ Marseille–Lyon, 20.45

Matchen kallas "Choc des Olympiques" – derbyt mellan Olympiqueklubbarna. Fokus ligger på Lyon efter storlagets sensationellt usla start där de ligger sist i franska Ligue 1 efter noll segrar på nio matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!