Far och son i Tuna Södra

Problem med återväxten. Det kan det vara, främst i de små föreningarna på landsbygden. Men i division sex-gänget Tuna Södra har man hittat konceptet. Far och son… - Det är faktiskt ganska många. Och ett och annat släktdrag finns nog också, funderar tränaren Sven-Arne Eriksson.

Ett gäng unga lovande spelare i Tuna Södra. Fr.v: Daniel Gustavsson, Markus Eriksson, Fredrik Svensson II, Thom Simonsson-Karlsson. Knästående: Magnus Petersson, Henrik Eriksson.

Ett gäng unga lovande spelare i Tuna Södra. Fr.v: Daniel Gustavsson, Markus Eriksson, Fredrik Svensson II, Thom Simonsson-Karlsson. Knästående: Magnus Petersson, Henrik Eriksson.

Foto:

Fotboll2003-03-15 09:48

Sven-Arne själv har två av sina söner, Henrik och Markus, i laget.
Kent-Roger Svensson har grabben Fredrik i laget och Jan Karlsson manar på Thom på träningarna.
Att lira fotboll med Tuna Södra går liksom i arv och det har blivit lite av ungdomarnas tid i föreningen och det är inte av någon tillfällighet.
- Vi slog in på den vägen redan förra säsongen i division fem och tanken är att vi ska fortsätta satsa på de unga spelarna som är mellan 15 och 17 år. Det är nödvändigt för att överleva på landet. Vi har en bra blandning nu av gammalt och ungt, säger Sven-Arne.
Medelåldern på försvaret är 38 år, på mittfältet 17 år och i anfallet är 43,5 år. Kraftiga variationer således och åldersklappet är mellan 20 och 40 år i föreningen.
Även att Tuna Södra satsar på det unga gardet nu så finns flera veteraner kvar. Kent-Roger Svensson är 47, Jan Karlsson 43, Gert Klingstedt 39, Ola Karlsson 40 och Jonas Jonsson 39.
- Jag hade väl tänkt sluta till den här säsongen, men Sven-Arne lyckades övertala mig att fortsätta. Var själv lite skeptisk inför de första träningarna i år, men det har gått skapligt, säger Jan Karlsson.
Tuna Södra har tränat utomhus sedan trettonhelgen och i snitt har det varit 17-talet spelare igång.
Laget återfinns alltså i sexan efter att ha ramlat ur femman förra säsongen.
Någon direkt målsättningen har inte satts upp i år.
- Målet är att skola in egna unga spelare och att vi har roligt när vi spelar boll. Vi tänker jobba på det här nu och se hur det utvecklar sig, resultaten är inte så viktiga att fokusera på, säger Sven-Arne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!