Faraj räddade AIK – revansch efter självmålet

Ett självmål och ett kvitteringsmål. AIK:s Omar Faraj lyckades bli både syndabock och poängräddare i Stockholmsderbyt mot Brommapojkarna, som slutade 2–2.

AIKs Omar Faraj och Rui Modesto.

Fotboll2023-08-12 16:55

Det blev en tung start för AIK på Friends Arena i Stockholmsderbyt mot Brommapojkarna (BP).

Redan i den 10:e matchminuten hade BP chans att ta ledningen. Efter en miss från Erick Otieno i straffområdet fick Ludvig Fritzson till ett kanonskott på mål, som Kristoffer Nordfeldt i AIK-målet räddade.

Men sju minuter senare skulle bollen leta sig in i mål för BP när Alexander Johansson gav bortalaget ledningen.

Innan halvtidsvilan skulle Otieno få rättfärdiga sin tidiga miss när han nickade in 1–1 för AIK.

Den andra halvleken så länge ut att bli mållös. Men efter en frisparkssituation i den 85:e matchminuten gjorde Omar Faraj självmål och gav gästerna ledningen på nytt.

– Han nickar på mig och jag hinner inte reagera, så den går in i eget mål. Då kändes det riktigt tungt, säger Faraj till Discovery.

21-åringen skulle dock få revansch när han sekunder senare kvitterade och satte dit 2–2 för AIK, vilket även blev matchens slutresultat.

– Det var jätteviktigt, speciellt för det mentala också. Det hjälpte mycket just då. Sen var det bara att försöka jobba sig in de sista slutminutrarna och få in ett till mål, men tyvärr så lyckas vi inte med det idag, svarar Faraj på Discoverys fråga om hur det kändes att få revansch på självmålet.

AIK ligger nu på en tolfte plats i tabellen, två poäng före Sirius som har en match mindre spelad. Brommapojkarna ligger på tionde plats.