Farnerud om avskedet: "Inte professionellt"

IFK Göteborg sparkade i måndags sportchefen Pontus Farnerud. Enligt klubben ska en omorganisation ske för att klubben ska nå nya framgångar – men den före detta sportchefen kritiserar hanteringen av sitt avskedande. –Jag tycker inte att det var jättesnyggt och professionellt skött, säger han till GP.

Pontus Farnerud. Arkivbild.

Pontus Farnerud. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2022-02-23 15:21

Förra säsongen gick inte som planerat för Blåvitt och i måndags, med en månad till den allsvenska premiären, kom därför beskedet att Pontus Farnerud får lämna sitt uppdrag som sportchef i klubben.

– Jag blev överraskad. Jag tycker inte att det var jättesnyggt och professionellt skött, men jag respekterar och accepterar beslutet som är taget, säger Pontus Farnerud till GP.

Farnerud berättar att han inte fått några som helst signaler kring att han skulle tvingas lämna sitt uppdrag. Och förklaringen till beslutet fick han först i efterhand, säger han, men går inte in på några detaljer kring orsaken – förutom att han säger att han inte håller med.

Farnerud fick jobbet i början av 2020 och trots värvningar som Marek Hamsik och Marcus Berg har resultaten lämnat mycket att önska. Och Farnerud säger att han accepterar beslutet, även om det var oväntat för hans del.

– Det är den business man lever med. Vetskapen om att det kan hända och som jag sade inledningsvis är det något man får acceptera. Men det känns som att det var längesedan vi hade en så bra trupp, så profilstark – och så kopplad till IFK Göteborgs identitet med spelare som varit i Blåvitts akademi tidigare och unga spelare som har flyttats upp nyligen.

Blåvitt spelar sin premiärmatch den 3 april hemma mot Värnamo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!