FA:s svar på arenakritiken: "Bara ett fåtal ställde upp"

Fotbolls EM i England har fått kritik för att spelas på för små arenor. Nu svarar det engelska fotbollsförbundet på varför.

Sara Björk Gunnarsdóttir, i vitt, har kritiserat arenorna som EM spelas på. Arkivbild.

Sara Björk Gunnarsdóttir, i vitt, har kritiserat arenorna som EM spelas på. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2022-06-21 15:39

Enligt det engelska fotbollsförbundet (FA) var det inte tillräckligt många stora arenor som var villiga att arrangera EM.

– Arenorna valdes 2019. Sanningen är att vi kollade med alla stora arenor och städer i landet och det var bara ett fåtal som ställde upp, säger FAs administrativa direktör Mark Bullingham, enligt ESPN.

EM drar i gång den 6 juli med match mellan England och Österrike på Old Trafford. Finalen spelas den 31 juli på Wembley Stadium i London. Old Trafford rymmer ungefär 75 000 personer och Wembley 90 000.

Utöver dessa jättearenor spelas EM även på ett antal små arenor. Bland annat Manchester City Academy Stadium som har kapacitet för omkring 4 700 personer.

En av de som kritiserat upplägget är den isländska stjärnan Sara Björk Gunnarsdóttir som kallat det pinsamt och chockerande.

– Jag tror inte att det finns någon arena där spelarna inte kommer att vara stolta över var de kommer att befinna sig och det inbegriper att arenorna kommer att vara fullsatta, säger Bullingham.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!