"Fatous" hattrick frälste VIF

Vimmerby IF vann måstematchen borta mot Assyriska. Matchvinnare: Fatawu Safiu som nätade tre gånger om i den ack så viktiga 4-1-segern. - Det är suveränt att se att han kliver fram, säger tränaren Lasse Gustavsson.

Lansana Kamara noterades för ett mål och Fatou Safiu för tre när VIF vann med 4- 1 borta mot Assyriska.

Fotboll2013-09-23 06:18

Vimmerby IF har inte fått ut max av den oslipade diamanten Fatawu Safiu. Den 18-årige ghanen gör visserligen sin första säsong i Europa, men nog hade man hoppats på mer från den talangfulle anfallaren.
Men i säsongens viktigaste stund klev "Fatou" fram och avgjorde matchen mot Assyriska på egen hand. Safiu, som äntligen fick chansen som forward, stod för de tre första målen i 4-1-segern.
- Han gjorde en jättebra match och han och Jimmi (Wickström) gör det bra på topp. Suveränt att han kliver fram. Det var dags nu, menar Gustavsson.

Satte en frispark
VIF inledde bäst och tog ledningen sedan "Fatou" hittat nätet i en tilltrasslad situation framför hemmamålet. VIF agerade disciplinerat och höll ihop laget - i 30 minuter. Under sista kvarten tog Assyriska över och kvitterade med halvlekens sista spark.
- Det var lite opsykologiskt, men vi visste vad vi skulle förändra i paus. I andra håller vi ihop det bättre och springer sönder dem. Det var en Vimmerbymatch i andra halvlek.
Vimmerby fick ihop defensiven - och Fatawu Safiu fixade resten. Först knorrade han in en frispark, sedan löpte han igenom och satte 3-1 på ett friläge. Uppvisningen kröntes av en assist till Lansana Kamaras 4-1-mål.