Fått kontraktsförslag

Målkungen Simon Alexandersson kan snart vara förlorad för Vimmerby IF. Division ett-klubben Oskarshamns AIK har erbjudit anfallsesset ett kontrakt. - Jag har inte bestämt hur jag ska göra än, säger Simon Alexandersson, 23.

Fotboll2015-07-14 06:33


Förra året hämtade Vimmerby IF in unge Simon Alexandersson från division fyra-klubben Hvetlanda GIF. Det blev en total succé. Anfallaren, som tidigare testat med bland annat engelska klubbar, sprutade formligen in mål för VIF. Till slut blev han trea i seriens skytteliga med 15 baljor.
I år såg anfallsstjärnan länge ut att vara förlorad. På försäsongen testade Alexandersson med Åtvidaberg, Falkenberg och GAIS. I träningsmatchen med ÅFF mot Örebro blev 23-åringen tvåmålsskytt. Men något kontrakt i Allsvenskan eller Superettan fick han inte. I stället stannade han i gulsvart - men i år har Alexandersson stundtals inte fått spelet att stämma. Fem mål producerade han under vårsäsongen.
Det kanske stannar där också. Oskarshamns AIK för nämligen diskussioner med Vimmerby IF om en permanent övergång. Division ett-klubben har erbjudit Alexandersson ett kontrakt. Det medger strikern själv.
- Jag har fått ett kontraktsförslag av dem, men det är inget jag har tackat ja till. Vi vill ha lite olika avtal, säger Simon Alexandersson.
Vad innebär det?
- Oskarshamn vill skriva ett längre kontrakt och jag vill skriva ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Men jag kommer att veta mer ganska snart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!