Favoritsegrar i cupens första omgång

Det blev favoritsegrar när Svenska cupen för damer satte igång på söndagen. Rosengård, Häcken, Hammarby och Linköping vann i sina respektive premiärer.

Mia Persson gjorde Rosengårds första mål i segermatchen mot Växjö i Svenska cupens första omgång. Arkivbild.

Fotboll2022-02-27 16:55

Rosengård besegrade elitettanlaget Växjö med 3–0. Det stod 1–0, mål av Mia Persson i den 35:e minuten, ända fram till tilläggstiden i matchen i grupp 1. Då slog först Jelena Cankovic till i den första tilläggsminuten och sedan Loreta Kullashi i den tredje.

I samma grupp tog Linköping till slut en planenlig 4–1-seger borta mot Alingsås efter att ha hamnat i ett tidigt underläge. Det var den danska duon Amalie Vangsgaard och Sofie Bredgaard som låg bakom vinsten.

Vangsgaard gjorde 2–1-målet i den 63:e minuten innan Bredgaard slog till två gånger om inom fyra minuter i matchens slutskede.

I grupp 4 tog Hammarby en storseger över damallsvenska nykomlingen Brommapojkarna, 4–0. Norskan Vilde Hasund gjorde både 3–0 och 4–0, på straff, i andra halvlek. Hanna Folkesson och Emma Jansson nätade i den första halvleken.

Häcken, i grupp 2, besegrade damallsvenska kollegan Kif Örebro med 2–1. Stine Larsen och Elin Rubensson gjorde Häckens mål tidigt i första halvlek och Katie Jayne Lockwood reducerade just före pausvilan.

I söndagens sista match, i grupp 3, spelade Eskilstuna och Piteå 1–1.