FBSK firade likt Mbappé

Frödinge-Brantestad SK ställer i år upp med ett mixlag i P10-klassen. Mot Räppe GoIF fick FBSK jubla efter en stark insats där de även bjöd på härliga målgester.

FBSK:s P10-lag sprudlade av glädje efter sina mål mot Räppe.

FBSK:s P10-lag sprudlade av glädje efter sina mål mot Räppe.

Foto: Karl Edgren

fotboll2018-07-27 17:38

Frödinge-Brantestad är ett av de lokala lagen som är med i årets upplaga av Bullerby Cup. Laget är mixat mellan både killar och tjejer från nio till elva års ålder. Alla spelare gör sitt första framträdande i Bullerby Cup i år och målsättningen är självklar.

– Det är att ha så roligt som möjligt. Även att göra bra insatser, säger Frödinge-Brantestads tränare Evelina Blomberg.

En bra insats var precis vad FBSK levererade i sin tredje och sista gruppspelsmatch mot Räppe GoIF. Laget kom från en dyster premiär mot Rimforsa och en bra andramatch mot IFK Norrköping. Men nu ville de höja sig ett snäpp ytterligare. Det var en mycket jämn kamp på Ceosvallen mellan två duktiga lag. Räppe var något vassare till en början, men FBSK jobbade sig in i matchen och tog ledningen.

I slutskedet av matchen var ställningen 2–2. Då hamnade FBSK:s nummer elva Axel fri mot målvakten. Distinkt satte han bollen i bortre hörnet och bjöd sedan på en målgest som många troligtvis kände igen. Likt den franske superstjärnan Kylian Mbappé hoppade Axel upp och landade med armarna i kors. Det var kanske inte samma betydelse som ett VM-mål, men glädjen i FBSK, den gick nästan att ta på. Målet betydde 3–2 och det var även hur matchen slutade.

– Vi är toknöjda. Det var en riktigt rolig match där alla kämpade på, menar Evelina Blomberg och lägger till:

– Sen är det så himla kul att vi är ett mixat lag. Det gör hela laget och allt runt omkring så mycket roligare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!