FBSK förlorade - men hoppet om tvåan lever

Frödinge/Brantestad förlorade söndagens kvalmatch mot Kristianopel med 2–0. Men chansen att gå upp till division 2 finns fortfarande. "Vi får ge allt och se hur långt det räcker", säger tränaren Robin Blomberg.

Frödinge/Brantestad förlorade med 2-0 i matchen mot Kristianopel.

Frödinge/Brantestad förlorade med 2-0 i matchen mot Kristianopel.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-10-11 16:59

FBSK började kvalspelet på bästa sätt med seger mot Alvesta GIF med 7–4. Men i söndagens möte med Kristianopel gick det sämre. 

– Vi mötte ett bra lag. De är ett ganska tunga och fysiska. Vi har ofta bekymmer mot den typen av lag, säger Robin Blomberg. 

Matchen var jämn. FBSK bjöd upp till kamp och det var länge mållöst. Men i 41:a minuten tog hemmalaget Kristianopel ledningen. Frödinge försökte hitta in i matchen igen, men med timmen spelad utökade Kristianopel sin ledning. 

FBSK gjorde ett försök att hämta upp underläget, men lyckades inte. Matchen slutade 2–0. 

– En jämn match med mycket kamp. Jag tycker ändå att vi gör en okej prestation, men vi skapar för lite framåt, säger tränaren. 

Det var flera delar i anfallsspelet som inte var tillräckligt bra, enligt Robin Blomberg. 

– Det saknades lite desperation och vi var inte tillräckligt löpvilliga offensivt. Vi saknade några procent framåt. Men det var ändå en god arbetsinsats. Jag är nöjd med att tjejerna gör ett ärligt försök hela vägen in. 

Nu står FBSK på tre poäng efter två matcher. Men chansen finns fortfarande att vinna kvalgruppen och säkra spel i division 2. Nästa helg möter man Gnosjö. 

– Vi ska försöka göra en bra prestation i sista matchen så får vi se hur långt det räcker. Det är sista matchen för säsongen och man vill ju alltid göra en bra avslutning. Det lär bli en spännande omgång, säger Robin Blomberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!