Fem lag slåss om en uppflyttningsplats

Med fem lag inblandade i toppstriden av division 2, där bara sex poäng skiljer serieledande Vimmerby IF från femteplacerade Linköping Kenty DFF, är det bäddat för en rafflande höstsäsong. Vi tog tempen på de jagande klubbarna inför omstarten.

Tranås/Torpa skuggar Nathalie Johanssons Vimmerby i toppstriden inför höststarten.

Tranås/Torpa skuggar Nathalie Johanssons Vimmerby i toppstriden inför höststarten.

Foto:

Fotboll2017-08-03 13:45

Närmast i tabellen är BK Tinnis, tre poäng bakom VIF. Tränaren Mats Johansson berättar att han räknar med att laget dippar lite under hösten.
– Vi har lite frånfälle på vissa spelare. Bland annat kommer vi att få klara oss utan vår tjeckiska tjej under någon månad. Men det är den verkligheten vi lever i, det är kännbart men bara att gilla läget.
– Vimmerby är det lag som känns stabilast, jag förväntar mig att de fortsätter gå starkt under hösten.

På samma poäng som Tinnis återfinns Smedby AIS, på tredje plats. Tränaren Niklas Schönberg ser med tillförsikt fram emot andra halvan av säsongen.
– Otroligt roligt att så många lag är med där uppe, att det inte är ett lag som har sprungit iväg med det. Vi behåller vår målsättning som hela tiden har varit att göra det bästa vi kan.

Just Tinnis och Smedby ställs emot varandra direkt i omstarten, på Smedbys hemmaplan Mirum Arena.
– Det blir en bra värdemätare, vi får se direkt var vi står, säger Schönberg.

Ytterligare två poäng bakom hittar vi Tranås/Torpa, som tränas av Mikael Fridlund. Han kan konstatera att han har en intakt trupp när höstspelet inleds mot bottenlaget Assyriska, efter ett ovanligt långt uppehåll.
– Vi hade 24 tävlingsmatcher på 9 veckor under våren så vi tog lite längre ledighet, men har nu varit igång i drygt en vecka. Jag är lite förvånad över att serien blivit så tydligt uppdelad, säger Fridlund.

Vad har ni för ambitioner under hösten?
– Att fortsätta vara med där uppe i toppen. Det gäller att ta sig an varje match med stor ödmjukhet, annars faller man lätt in i någon fallgrop.

Femteplacerade Linköping Kenty DFF, som är det sista laget att vara med och bråka om topplatserna, är det enda lag som besegrat Vimmerby IF hittills. Men man tar alltjämt säsongen med lugn.
– Vi är med för att se och lära eftersom vi är nykomlingar, säger tränaren Thomas Servin.

Även Linköpingslaget går in i höstspelet med samma trupp som avslutade våren.
– Det har varit väldigt lugnt på den fronten. Vi har en cupmatch mot Linköpings FC, som kommer med starkt lag, det blir en bra genomkörare där vi får träna mycket försvarsspel, säger Servin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!