Fem raka segrar - då ler man på Kopparvallen

Kolla på bilden intill. Fotbollslivet leker för ÅFF. "Den här gruppen har bra sammanhållning oavsett resultat. Det ska de ha en eloge för", säger tränaren Jesper Ny.

Idel leenden i ÅFF. Fotbollslivet leker efter att man har hittat storformen på planen. Nu har ÅFF tagit fem raka segrar och är på en kvalplats.

Idel leenden i ÅFF. Fotbollslivet leker efter att man har hittat storformen på planen. Nu har ÅFF tagit fem raka segrar och är på en kvalplats.

Foto: Mattias Heikki

Fotboll2020-09-18 08:30
undefined
Idel leenden i ÅFF. Fotbollslivet leker efter att man har hittat storformen på planen. Nu har ÅFF tagit fem raka segrar och är på en kvalplats.

LIVE-TV: Lördag 19 september 13:55: Huddinge IF – Åtvidabergs FF i division 2 södra Svealand. ÅFF går för sjätte raka segern. Se matchen här!

"Ettan kom, tvåan kom, trean kommer så småningom..."

Men inte nog med det. Efter 3-1-segern mot Trosa-Vagnhärad senast var ÅFF uppe i fem raka segrar. Och man har lyft i tabellen, numera är man på den attraktiva kvalplatsen.

Faktum är att man hade lett serien om inte Tyresö tilldeltas segern i mot Arameisk Syrianska i efterhand på grund av licensstrul.

Kommer sjätte raka mot Huddinge på lördag? Det får ni se eftersom vi sänder matchen på sajten.

Tänk så annorlunda det kan se ut jämfört med efter omgång tre. Då föll ÅFF med 0-4 hemma mot Forward och hade bara tre poäng efter tre matcher.

– Efter den matchen var det ändå fortsatt positiv stämning i gruppen. Det har det varit trots att vi har förlorat. Vi stirrar inte oss blinda på dåtiden utan tänker alltid på att det är nästa aktion som gäller, säger Jesper Ny.

Den nye ÅFF-tränaren är inte de stora rubrikernas man när han pratar. Han väljer hela tiden att fokusera på det han kan påverka. Att spekulera kring tabelläge eller matcher som varit är inte hans grej.

Så här säger han om att laget har tagit fem raka segrar, till exempel.

– Det är klart att det är bra gjort. Men då var då och nu är nu. Vårt fokus är på träningarna i veckan och på matchen på lördag. 

Kan du beskriva känslan som fem raka ger?

– Vad ska man sätta för ord på det? Det är absolut skönt att vinna fem raka, det vill ju alla göra. Vi tar med de bitarna som vi har gjort bra under de här matcherna och ser till fortsätta att spela så.

Fem matcher återstår av den corona-stympade fotbollssäsongen.

Tre av dem spelas mot bottenlag (Huddinge, Newroz och Gute) på bortaplan, på naturgräs.

Inför dem väljer ÅFF att fortsätta träna inne på Kopparvallens konstgräs och inte på en naturgräsplan. Så här motiverar Jesper Ny det.

– Det går att hålla en hög kvalitet på träningen på Kopparvallen. Det blir inga felstudsar som det kan bli på en sämre gräsplan och läktarna skyddar jämfört med att träna på en vindpinad plan utan läktare.

Kan man kalla bottenlagen som väntar för ”enklare motstånd”?

– Nej, det håller jag inte med om. Man måste springa mot alla lagen i den här serien. Tar man bort en bråkdel av jobbet är man illa ute mot alla lag. Matchen på lördag blir ingen lätt historia. Det handlar om att springa, för sig själv och för laget, säger Jesper Ny. 

Karta: Kopparvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!