Femetta av Häcken i toppmöte

Hammarby drömstartade – men sedan handlade allt om Häcken i toppmötet i damallsvenskan. Det blev storseger med 5–1 sedan danska nyförvärvet Mille Gejl Hansen och Filippa Curmark blivit tvåmålsskyttar.

Häckens danska nyförvärv Mille Gejl Jensen blev en av två tvåmålsskyttar i storsegern över Hammarby.

Fotboll2021-08-28 15:10

Häcken avgjorde toppmötet på Bravida arena med två mål inom loppet av tre minuter i den första halvlek.

Där gick det regerande mästarlaget från 1–1 till 3–1.

Det var tvåmålsskyttarna Mille Gejl Jensen, som kom från Bröndby i slutet av juni, och Filippa Curmark som såg till att Häcken gick i från till en nödvändig seger.

Häcken tog in på serieledande Rosengård och såg till att Malmölagets försprång är sex poäng.

Första målet

Gejl Jensen blev frispelad av landslagsforwarden Stina Blackstenius och sköt 2–1 – hennes första allsvenska mål i Häcken – i Hammarbymålvakten Anna Tamminens bortre hörn.

Tre minuter senare gjorde Curmark 3–1 från misstänkt offsideposition efter en frispark.

Seriefyran Hammarby fick annars en drömstart när Hanna Lundkvist gjorde ledningsmålet redan i tredje minuten sedan hemmamålvakten Jennifer Falk släppt retur på Berglind Björg Thorvaldsdottirs nick. Men Häcken kvitterade redan fyra minuter senare genom Dilja Yr Somers.

I andra halvlek rann Häcken ifrån tack vare Gejl Jensen och Curmark.

Seger i debuten

Djurgårdens nye tränare Magnus Pålsson blev en vinnare i sin debut då hans lag besegrade tabelljumbon Växjö med 1–0 sedan Julia Walentowicz gjort matchens enda mål i tionde minuten.

– Det ger arbetsro och en tro på det vi börjat med, säger Pålsson i Sportbladet Play.

Pålsson ersatte tidigare i veckan Pierre Fondin som sparkades efter derbyförlusten mot AIK.

Djurgården stannar trots segern kvar på en åttonde plats på samma poäng som sjuan Vittsjö, 17, och alltjämt segerlösa Växjö befäster sin jumboplats med sina fyra poäng.