Femman: Så gick det för Hultsfred, Målilla och Lojal

Lojal förlorade, medan både Hultsfred och Målilla vann i division 5 på lördagen. "Vi släppte på handbromsen och chansade", säger Målillas tränare Johan Hägg efter den viktiga 2-1-segern mot Bäckseda.

Målilla GoIF vann med 2-1 borta mot Bäckseda. Det är tre poäng som kan bli oerhört viktiga i kampen om att hålla sig kvar i division 5.

Målilla GoIF vann med 2-1 borta mot Bäckseda. Det är tre poäng som kan bli oerhört viktiga i kampen om att hålla sig kvar i division 5.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-09-25 18:57

SK Lojal, som ligger illa till i botten, gav topplaget IFK Västervik en rejäl match på Ekensved. Trots slutsiffrorna 0-4 är Lojals spelande tränare Viktor Gimolli nöjd med insatsen.

– Vi hade två riktigt bra chanser redan innan deras första mål. Sedan gjorde vi det bra och hade stolpträffar och frilägen, men den ville inte in, säger Gimolli. 

Det stod länge 2-0 till Västervik, och Lojal hade förhoppningar om att komma ikapp. 

Så blev det inte, och mot slutet gick IFK Västervik ifrån till 4-0. Viktor Gimolli lyfter fram Meris Hasanbegovic och Mohammad Qasem för sina insatser. 

Någon mil väster om Vena tog Hultsfreds FK emot Skede IF. Hemmalaget tog ledningen med knappa halvtimmen spelad och sedan ledde de hela matchen. Det blev till slut 4-3. 

– En gedigen laginsats, även om vi borde punkterat matchen mycket tidigare. Men seger är det viktigaste, säger Sebastian Svensson, som ledde laget i huvudtränaren Krister Borghs frånvaro.

HFK har häng på toppen:

– Vi ska göra vårt och går för seger i de två sista matcherna, säger Sebastian Svensson som berömmer Christopher Einarsson för sin insats som mittback och Oskar Karlsson i anfallet.

HFK:s målskyttar: Diego Urrutia 2, Oskar Karlsson 2. 

Och så Målilla GoIF till sist. Bottenlaget tog en oerhört viktig seger borta mot Bäckseda på lördagen. De vann med 2-1 efter mål av Daniel Skog och Martin Johansson. 

I paus stod det 1-1 och andra halvlek var en öppen historia. Målilla flyttade fram positionerna för att jaga seger, vilket resulterade i att båda lagen fick en hel del chanser. 

– Vi visste att det var så jävla viktigt att vinna den här matchen. Vi vill inte ha ett till kryss. Så vi släppte på handbromsen och chansade helt enkelt, säger Målillas tränare Johan Hägg. 

Chansningen gav resultat. För i 88:e minuten satte Martin Johansson dit 2-1, vilket gav Målillas andra seger den här säsongen. Trepoängaren innebär att de nu har god marginal ned till Målilla och Skede. Det finns även möjlighet för Målilla att kliva upp ovanför kvalplatsen. 

– Jätteskön seger. Vi behöver det här. Det har varit så nära innan, men då har vi haft sena avgöranden emot oss. Nu var det vår tur. 

Johan Hägg berömmer hela laget för hårt slit, men ger extra beröm till offensiva duon Daniel Skog och Martin Johansson som gjorde varsitt mål och varsin assist. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!