”Fick andnöd – i vissa lägen gör det väldigt ont”

Två matcher, sex poäng och 7-2 i målskillnad. Vimmerby IF har rivstartat division 2-säsongen. Eftermiddagens imponerande 4-1-seger borta mot Karlslund överskuggas dock av en skada på försvarsgiganten Ola Lindblom, som tvingade honom att lämna matchen.

Foto:

Fotboll2016-04-23 18:14
– Det var en konstig situation där jag vred kroppen på ett lustigt sätt. Det högg till rejält i njurtrakten, strax under revbenen, så att jag fick andnöd.  Jag har inte en aning om vad det här är. I vissa lägen gör det riktigt ont och jag kan inte sitta normalt, berättar Ola i bussen hem från Örebro.

På måndag ska Ola Lindblom träffa lagets kiropraktor. Förhopningsvis kan man då reda ut vad det är för typ av skada han har åkt på.
– Jag vet inte ens om det är en muskelskada eller om det är något inuti. På något sätt känns det som en låsning. Vi försökte med både massage och värme – även med att knäcka ut det – men inget funkade, berättar Ola.
– Det är konstigt när det är så odefinierbart – precis när det hade hänt spred det sig. Nu har det gått tillbaka lite och känns emellanåt lite bättre. Kanske handlar det om att jag börjar bli för gammal för det här, skrattar 27-årige Lindblom.

När Ola fick lämna planen ersattes han av Jaafar Mustafa Mohammad.
– Det är en trygghet att ha en så här bred trupp. Jaafar är väldigt bra, berömmer Ola.
Och det var fler som var ”väldigt bra” i VIF i dag. Trots det och trots den förtroendeingivande segern tycker tränare Johan ”JC” Carlsson att det finns mer att plocka ut ur laget.
– Vi har en lång väg tills vi gör en fulländad match. Men två saker är viktiga – att vara bättre än motståndarna och att ta tre poäng. Idag lyckas vi med båda.
– Men vi är starka, vi har bra fysik, mal ner dem sista halvtimmen och har ett spel som spelarna börjar tro på, säger ”JC”.

VIF var det bättre laget från första början. Allan Zizinga fixade 1-0 – ett resultat som stod sig till halvtid.
I den andra halvleken kvitterade Karlslund till 1-1 på en ytterst tveksamt dömd straff, men Vimmerby återtog greppet omgående. För bara minuter senare drog en hemmaspelare på sig rött kort och strax därefter fick Oskar Eriksson drömträff och skickade in 2-1 med ett grymt vackert distansskott.
– Sedan tröttnade Karlslund. De hade tröttnat med elva man på banan och gjorde det ännu mer med tio. Det farligaste de hade i den andra halvleken var en hörna, säger Johan Carlsson.
Rickard Thuresson och Markus Ahl fastställde slutresultatet till 4-1.
På lördag tar VIF emot Aspudden/Tellus på hemmaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!