Anfallaren fick chansen från start och gjorde succé

När skyttekungen Ricky Gustafsson var bortrest, fick en annan anfallare med målkänsla chansen. Och som Marcus Oscarsson Johansson tog den. Han satt tre mål när Gullringen vann med 4–1. "Han var otroligt bra", berömmer tränaren Karlo Goranci.

Marcus Oscarsson Johansson hade en lyckad afton i Höreda. Anfallaren stod för tre av målen för Gullringen.

Marcus Oscarsson Johansson hade en lyckad afton i Höreda. Anfallaren stod för tre av målen för Gullringen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-11 22:31

Höreda GIF på bortaplan. Gullringen stod inför en svår uppgift, mot laget som besegrade Vimmerby hemma med 4–1 i slutet av vårsäsongen. Men...ett Gullringen i kalasform visade att de var klassen bättre.

– Vi gjorde det väldigt bra redan från start. Trots att det första målet kom efter 38 minuter så hade vi flera farliga målchanser innan. Höreda var starka på hemmaplan, som vi förutspådde, men vår seger satt inte så långt inne, säger Karlo Goranci.

Målskyttet öppnades av Ibrahim Doumbia, som i ett anfall tog sig förbi backlinjen och sköt ett kanonskott intill bortre stolpen. När väl målnollan var spräckt kunde inget stoppa GGoIF. På straff kom det så viktiga 0–2-målet, precis innan halvtidsvilan. Målskytt: Marcus Oscarsson Johansson. 

Han var inte nöjd där. En bit in i den andra halvleken hade han definitivt avgjort den här matchen med ytterligare två mål. 

– Ja, "Macke" var otroligt bra idag. Det var hans först match från start på väldigt länge, och han öppnar med ett hattrick. Det tredje målet, fram till 4–0, var av högsta klass. Han chippade bollen över målvakten och in i det bortre krysset, det var fantastiskt att se, säger Goranci.

I slutet fick Höreda ett tröstmå. 

Segern innebär att Gullringen nu passerade Tranås och gick upp på kvalplatsen till division tre. Tranås har dock en match mindre spelad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!