Fick drömstart – tappade segern: "Ska vara tacksamma"

Vimmerby IF fick en drömstart med två snabba mål borta mot Jönköpings Södra. Till slut blev det dock bara oavgjort. "Vi ska vara tacksamma över en poäng", säger tränaren Pierre Brorsson.

Julia Rosin och hennes Vimmerby IF tappade segern i slutminuterna borta mot J-Södra.

Julia Rosin och hennes Vimmerby IF tappade segern i slutminuterna borta mot J-Södra.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-26 21:55

VIF-tränaren syftar till det spelmässiga, framför allt i andra halvlek. Efter att Vimmerby gjort både 0–1 och 0–2, genom ett självmål och Emmy Karlsson, så tog J-Södra över mer och mer.

Efter en dryg halvtimme fick hemmalaget också in en reducering.

– Vi börjar riktigt bra, men de tar över sista kvarten i första och kommer in i det, säger Pierre Brorsson, tränare för VIF.

I andra handlade det mesta om att försvara ledningen för ett heroiskt kämpande Vimmerby. I den 86:e minuten orkade man inte stå emot längre och fick se J-Södra kvittera till 2–2. Det blev också slutresultatet.

– Vi fick inte alls till spelet och fick inte fast bollen där uppe. Vi försvarade oss med näbbar och klor och gör det bra. Till slut är det en hög boll som rinner igenom. Sen ska det sägas att J-Södra spelar väldigt fysiskt och det var nästan så att våra spelare blev lite skärrade. Det var många tuffa dueller som var sena. Domaren tillät ganska mycket, men man ska inte skylla på det, säger Brorsson.

Men VIF-tränaren kunde ändå glädjas åt poängen, med tanke på hur andra halvlek såg ut.

– Ja, vi ska vara tacksamma över en poäng, haha. 

Brorsson lyfte fram backlinjen, med Molly Levin, Saga Stejdahl, Shams Tarabeih och Elin Lindquist. Även Julia Rosin fick beröm.

– De får slita genom hela matchen och kämpar oerhört bra, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!