Fifas besked: Djurgården slipper transferförbud

Efter en schism med den ryska storklubben Zenit S:t Petersburg riskerade Djurgården transferförbud. På sin webbsida uppger Stockholmsklubben att Fifa kommit med positiva besked.

Aleksandr Vasiutin är i dag tillbaka i Zenit S:t Petersburg i den ryska ligan.

Aleksandr Vasiutin är i dag tillbaka i Zenit S:t Petersburg i den ryska ligan.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Fotboll2023-06-21 13:12

Tvisten med Zenit S:t Petersburg handlade om betalningen om lånet av målvakten Aleksandr Vasiutin, som tillhörde Djurgården 2021–2022. Den allsvenska fotbollsklubben kunde inte betala den ryska klubben eftersom EU infört sanktioner mot Ryssland i samband med landets invasion av Ukraina och ryska banker är stoppade från det internationella betalningssystemet Swift.

"Vi har kommunicerat med Fifa som gjort en utredning i ärendet, där vi har bifogat en rad olika dokument som påvisar att vi omöjligen kan fullfölja betalningen. Vi har också betalat den summa som vi är skyldiga Zenit S:t Petersburg till Svenska Fotbollsförbundet, som har de pengarna på ett så kallat ”escrow” - ett konto specifikt avsett för detta ändamål", säger Djurgårdens regelexpert Alf Johansson till klubbens webbsida.

Han fortsätter:

"Det innebär att vi som förening inte får någon ekonomisk fördel av att inte kunna betala. Allt det här är tydligt redovisat via intyg från bankerna i Sverige att vi inte kan betala och under tisdagen kom också ett beslut från Fifa om att de inte kommer att vidta några åtgärder mot Djurgården i dagsläget. Så när vi har möjlighet att betala så ska vi betala och därmed är transferfönstret öppet precis om vanligt för oss".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!