Fimpen: "Det känns väldigt motiverande"

Henrik "Fimpen" Gustavsson blev under den gångna säsongen assisterande tränare i Åtvidabergs FF. När laget nu ska försöka ta sig tillbaka till division 1 fortsätter den tidigare målvakten som assisterande tränare, vid sidan av eget idrottande.

"Fimpen" har gjort en massa säsonger som målvakt i ÅFF.

"Fimpen" har gjort en massa säsonger som målvakt i ÅFF.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2019-11-23 07:00

Henrik Gustavsson har gjort mer än 500 matcher som målvakt i Åtvidabergs FF sedan han började i klubben. Efter en kort sejour i Horn-Hycklinge 2016 gick han tillbaka till ÅFF och spelade även en del matcher förra säsongen. Men mot slutet blev 43-åringen assisterande tränare till Jesper Ny. 

Den nya tränarduon tog laget till några trepoängare, men lyckades inte rädda kvar ÅFF i division 1. En besvikelse för Henrik Gustavsson. 

– Det är så klart jättetungt. Säsongen har inte varit bra. Det var ju inte den målsättningen vi hade, men ibland kommer verkligheten ifatt en. Vi släpper in flest mål i serien och är ett av de lag som gör minst. Det är inte tillräckligt bra och då åker man ur, säger han, säger "Fimpen". 

Åtvidabergsikonen kommer att vara kvar som assisterande tränare även fortsättningsvis.

– Det känns väldigt motiverande. Man vill ge tillbaka det som man har fått från klubben i alla år. Jag är riktigt revanschsugen nu att hjälpa laget tillbaka. 

Vad ser du som dina främsta egenskaper som tränare?

– Det är ju något som andra får svara på egentligen. Men jag har ju mycket rutin från fotboll och har spelat många matcher. Jag försöker vara så rak och ärlig som möjligt med saker och ting. Sedan gillar jag att prata, dirigera och hjälpa till, så var jag även som spelare. Jag har en passion för fotbollen så det är mycket inlevelse och engagemang. 

Hur tycker du att samarbetet fungerar med huvudtränaren (Jesper Ny)?

– Vi har klickat hundraprocentigt. Det är en stor anledning till att det blir så motiverande att fortsätta. Både jag och Jesper tackade jag till detta för att vi kände att vi kunde göra något riktigt bra. 

Vid sidan av ledarrollen i ÅFF, kan "Fimpen" också synas till på Stångåvallen i Horn. Som vi skrev om häromdagen ser det ljusare ut angående ett A-lag för Horn-Hycklinge IF. Och om det blir något lag kanske "Fimpen" är med. 

– Så mycket tiden räcker till kan jag definitivt tänka mig att vara med, säger Henrik, som har mycket saker för sig. 

– Haha, det är väl sällan jag tackar nej till saker och ting. Är det inte tränarrollen i ÅFF, så är det padel eller något annat. Jag har spelat i Åtvidabergs BK i bandy också, några B-lagsmatcher. Så när jag har tid över är jag rätt bra på att fylla det med idrottsaktiviteter. 

Henrik "Fimpen" Gustavsson är assisterande tränare i Åtvidabergs FF, som nyligen åkte ur division 1.
Henrik "Fimpen" Gustavsson är assisterande tränare i Åtvidabergs FF, som nyligen åkte ur division 1.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!