"Fimpen" räddade ÅFF mot Elfsborg

Åtvidaberg fortsätter att spöka för regerande mästarna IF Elfsborg. Och Henrik "Fimpen" Gustavsson fortsätter att rädda straffar. - Det är en fantastiskt skön känsla, sa ÅFF-keepern efter att ha limmat Mohammed Banguras straff.

Matchvinnare. Henrik "Fimpen" Gustavsson var bäst på plan i 1-1-matchen mot regerande mästarna Elfsborg. Foto: Scanpix

Matchvinnare. Henrik "Fimpen" Gustavsson var bäst på plan i 1-1-matchen mot regerande mästarna Elfsborg. Foto: Scanpix

Foto:

Fotboll2013-07-29 06:34


Henrik "Fimpen" Gustavsson har ett sanslöst facit på straffar. Under sin karriär i Åtvidabergs FF har han räddat 18 av 42 straffar i seriematcher. Det ger en räddningsprocent på 37,5 procent.
Under de fem senaste åren är statistiken ännu bättre. "Fimpen" har räddat sex av de nio senaste straffarna. I lördags var det dags igen. I den 27:e minuten fick stjärnan Mohammed Bangura chansen från elva meter - men "Fimpen" gick åt rätt håll och klistrade bollen.
- Limmar man en straff så är det en dålig straff, men jag vet faktiskt inte hur långt ut mot stolpen den var. Det var fantastiskt skönt.
Varför är du så bra på straffar?
- Det finns olika faktorer. En av dem är tur, men sedan är det klart att man har lite idéer för hur man ska gå tillväga. Det gäller att gilla läget och som målvakt har man allt att vinna.

Mål i femte minuten
Åtvidaberg ledde med 1-0 när "Fimpen" räddade Banguras straff. Målet kom redan efter sex minuter. En underbar skarvning av Ricardo Santos friställde John Owoeri som tryckte upp bollen i nättaket inför ett kokande Kopparvallen.
På det stora hela gjorde ÅFF en strålande första halvlek mot de regerande mästarna. Anton Tinnerholm och Imad Zatara firade stora triumfer på högerkanten, Ricardo Santos såg pigg ut i återkomsten och Mohammed Abubakari ägde mittfältet.
ÅFF hade ett antal lägen att göra 2-0. Närmast var Abubakari, men bredsidan gick några decimeter utanför stolpen.
Elfsborg inledde svagt, men åt sig in i den mycket underhållande och händelserika matchen.
- Det var en mardrömsstart. Mål i femte minuten och så två skador (Marcus Rohdén tvingades byta) och det gjorde att vi kom väldigt snett in i matchen. Åtvidaberg var tuffare och aggressivare än oss, konstaterade Elfsborgs-tränaren Jörgen Lennartsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!