Fin skalp av RIF – vidare till semifinal i cupen

Rimforsa IF vann söndagens cupkvartsfinal mot BK Kenty och tog sig vidare till semifinal. "Det är fantastiskt", säger RIF-tränaren Mats Andersson.

Hanna Hellström, som tidigare spelat för Kenty, gjorde två mål för Rimforsa IF mot sitt gamla lag i cupen.

Fotboll2020-06-28 19:31

Det bjöds på ett intressant möte i Östgötacupen under söndagen när Rimforsa IF tog emot BK Kenty på Åsundavallen. Division 3-laget RIF var underdogs inför matchen mot division 2-laget. Det påverkade inte hemmalaget, som vann en galen match med 6–5.

– I första halvlek hängde vi inte med och såg nervösa ut, säger RIF-tränaren Mats Andersson.

Kenty hade också en 4–1-ledning en bit in på den första halvleken. När Rimforsa fick in reduceringen till 4–2 valde man också att ta sin extrastraff (som man har i cupen om man är från en lägre division). Den satte man och hade då ett 4–3-underläge i paus.

– Inför den andra ändrade vi om lite i backlinjen och sedan tar vi faktiskt över. Kenty orkar inte, säger Andersson.

Trots att Kenty gjorde 5–3 i början på den andra halvleken reste sig Rimforsa. Kvitteringen till 5–5 kom med drygt fem minuter kvar att spela och i den 90:e kom segermålet till 6–5 för RIF.

– Det är fantastiskt och det är mycket glädje nu. Tjejerna gör det fantastiskt mot ett lag som knappt förlorat på tre år och som är ett topplag i division 2.

Ea Wessén och Hanna Hellström gjorde två mål vardera för RIF. De övriga två målen gjordes av Ebba Eriksson och Ida Engberg.

RIF ställs nu mot antingen Svärtinge eller Smedby i semifinalen.