Fin skalp för Gullringen

Defensiv inriktning och låga utgångspositioner verkar vara medicinen för Gullringen i år. Under lördagen kom en ny sådan typ av seger i och med 1-0 borta mot Assyriska. - Det här betyder oerhört mycket. Det är ett kvitto på att vi klarar av att ha en del spelare borta, säger Niclas "Dansbo" Johansson.

Daniel de Gois

Daniel de Gois

Foto:

Fotboll2009-08-03 06:42

Gullringen knep tre mycket viktiga poäng borta mot Assyriska. Återigen var det låga utgångspositioner, defensivt tålamod och sylvassa omställningar som var segerreceptet. En utomordentlig försvarsinsats tämjde det annars så passningsskickliga Assyriska - och Gullringen kan återigen titta uppåt i tabellen.
- Det känns som en befrielse. Men ska vi ha en chans på andraplatsen måste vi vinna resten. Vi ska göra vad vi kan samtidigt som vi behöver hjälp från andra lag, säger "Dansbo" och fortsätter:
- Vi kan spela på det här sättet, men när vi möter spelmässigt sämre lag vill vi kunna föra spelet. Det finns lag som backar hem mot oss och då vill vi hitta lösningar, men det är inte alltid det lyckas.
Gullringen lade sig, som sagt, lågt i planen och försökte hela tiden ha sitt femmannamittfält på rätt sida, för att sedan snabbt kunna slå om till anfall. En strategi som omedelbart gav resultat. Efter en kvart revs André, för första gången i år som spjutspets, ned i straffområdet och straffen sattes säkert av brassekompisen Daniel de Gois. 1-0 till gulsvart med kvarten spelad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!