Finländska förbundet: Signeul har fullt förtroende

Inför EM har Finlands förbundskapten Anna Signeuls ledarskap kritiserats. Hon har dock fullt förtroende från sin arbetsgivare. –Alla har sina styrkor och svagheter, säger Marco Casagrande, som är generalsekreterare på Finlands fotbollsförbund, till finländska Yle.

Finlands förbundskapten Anna Signeul. Arkivbild.

Finlands förbundskapten Anna Signeul. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2022-07-08 15:23

Kritiken mot Anna Signeul kommer från en tidigare medarbetare, Maijju Ruotsalainen. Kritiken har främst handlat om landslagets arbetsklimat och synen på föräldraskap. Nu ger det finländska fotbollsförbundet sitt stöd till sin svenska förbundskapten Signeul.

– Anna har ett kontrakt som gäller till årsskiftet. Hon har ledningens och styrelsens förtroende. Enligt min uppfattning är stämningen i laget god och hon har spelarnas förtroende, säger säger Marco Casagrande, som är generalsekreterare på Finlands fotbollsförbund, till finländska Yle.

Signeul har nått goda sportsliga resultat med det finländska landslaget. Bland annat ledde hon Finland till deras första EM sedan 2013. Enligt Casagrande är det helheten som avgör vad ett lyckat ledarskap är.

– Alla har sina styrkor och svagheter, och förhåller sig nog till saker på olika sätt. Oavsett bedömer vi konstant människor, professionalitet och insatser utifrån ett helhetsperspektiv, inte utifrån enskilda aspekter.

– Förbundets linje är tydlig. Vi stödjer förstås föräldraskap. Det går att kombinera, men det är klart att det kräver planering och flexibilitet av samtliga parter – precis som på andra ställen i arbetslivet, säger Casagrande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!