Firade avancemanget utomlands

Varmast på Kanarieöarna under måndagen? Trots 27 grader i luften var det utan tvekan Jan Svenssons, ordförande i Åtvidabergs FF, mobiltelefon. - Det har ringt konstant sedan kl 15.00 i söndags. Men det tar jag gärna en sådan här dag, säger han ett dygn efter ÅFF:s säkrade avancemang till allsvenskan.

Fotboll2009-10-20 06:29

Redan i januari bokade Jan och hans familj höstens traditionsenliga resa till Kanarieöarna. Här brukar Jan, hans hustru samt deras barn och barnbarn samlas vartannat år. Valet av vecka fick till följd att Jan tvingades följa Åtvidabergs nagelbitare i söndags via tv i 30-gradig värme.
- Jag ska säga dig att det var en hel del folk, som undrade vad det var för en tokig svensk med blåvit halsduk och mössa på sig i värmen, skrattar Jan på telefon från semesterön.

Ställer nya krav
- Så här med lite perspektiv på det hela, så kan man konstatera att det är något alldeles fantastiskt som har hänt. Det är stort och betydelsefullt för hela östgötafotbollen, menar Jan.
Samtidigt ställer spel i allsvenskan nästa säsong en hel del nya krav på föreningen.
- Vi måste putsa på allt - organisation, spelartrupp, arena, träningar med mera. Samtidigt tycker jag att föreningen står väl rustad och att vi har skapat en bra grund för det som komma skall, säger Jan Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!