Melker firade segern och var kvar i Hultsfred

Han hade en avgörande roll när Gullringen vann derbyt mot Hultsfred med hela 5–1. Sen blev Melker Johansson kvar – i Hultsfred. "Haha, jag får fira att vi vann hos Pelle (Lindqvist, HFK-ledare), men det blir lugnt, sa Melker.

Glädje. Gullringens GoIF firar ett av fem mål i derbyt mot Hultsfreds FK

Glädje. Gullringens GoIF firar ett av fem mål i derbyt mot Hultsfreds FK

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-05-05 22:19

Det var livat, det var glatt – och stämningen på topp. I Gullringslägret. 

Känslan var den rakt motsatta i Hultsfred, förstås. 

Det blev ett derby där förhandsfavoriten Gullringen var klart bättre större delen av matchen. 3–1 i paus blev till odiskutabla 5–1. 

En av planens bästa spelare var inte alls oväntat, yttern Melker Johansson. Han satte matchavgörande 2–1 med huvudet och spelade fram till Marcus Oscarsson Johanssons andra fullträff, tillika Gullringens tredje. 

– Jag tycker att vi gör en bra match och vinner rättvist. Sen hade vi en liten svacka där ett tag, men det var bra ändå, sa Melker Johansson när den första segeryran lagt sig en aning. 

Han säger sedan att det var svårspelat på Knektavallens matta.

– Det var lite studsigt och svårt, men det spelar ingen roll. Vi vann och det var jäkligt kul att spela, men det är det alltid... 

Stundtals rev löpstarke och snabbe Melker upp stora hål i Hultsfreds försvarslinje. Utöver de två målen som han var direkt inblandad i, så låg han bakom ytterligare ett antal farligheter för de gulsvarta. 

Hur ska du fira vinsten?

– Ja..., det blir hos Pelle. Det är klart att det kanske är lite speciellt just efter en sån här match. Det gäller att vara snäll och ödmjuk nu när vi vann, haha. 

För er som inte vet så är Melker Johansson tillsammans med HFK-ledaren Pelle Lindqvists dotter Elin. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!