Nya hot mot fler spelare –genombrott för polisen

Hot fortsätter att riktas mot spelare i damallsvenskan i fotboll, och har nu spridit sig till flera lag. Samtidigt ska polisen ha nått ett genombrott i utredningen, uppger SVT.

Vittsjö har polisanmält hoten mot flera av sina spelare. Arkivbild.

Vittsjö har polisanmält hoten mot flera av sina spelare. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2024-09-24 15:36

Under säsongen har hot upprepade gånger riktats mot en spelare i Rosengård.

Men enligt SVT har polisen nu kommit ett steg närmare en lösning. Man ska ha fått ut ip-adresser från de plattformar som hoten har publicerats på och ska härnäst försöka koppla kontona till specifika personer.

– Vi väntar på svar från externa parter. Allt är på g, men det ligger inte i min makt att bedöma hur och när svar kan tänkas komma, säger polisen Joakim Karlsson, som utreder hoten mot Rosengårdspelaren, till SVT.

Hot mot fler lag

I fredags rapporterade SVT om ytterligare hot som riktade sig mot alla spelare i hela damallsvenskan. Och efter lördagens match mot Kristianstad uppgav Vittsjö att flera av deras spelare tagit emot hot i sociala medier.

– Det är ett hot som skickats via sociala medier till målsäganden. Det har skickats en gång. Det har kopplingar till att flera damallsvenska spelare har blivit hotade, säger polisens presstalesperson Thomas Johansson till Norra Skåne.

Vittsjös klubbchef Jimmie Andersson säger till Norra Skåne att det är "otrevliga och brottsliga hot" som har riktats mot flera spelare i laget. Klubben har efter hoten gjort en polisanmälan.

Skärpt säkerhet

– Jag har varit i kontakt med polisen och polisanmälan kopplas nu ihop med Rosengårdshoten. Det blir ett större ärende. Det har spridit sig i Sverige och det har kommit till andra klubbar också, säger Andersson.

Även spelare i Djurgården och Linköping har drabbats de senaste dagarna, rapporterar Aftonbladet. Som en följd av hoten har säkerheten skärpts i damallsvenskan, bland annat i form av visitering av alla åskådare på flera arenor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!