Flera frågetecken – Zlatan kan missa matchen

Det finns flera frågetecken inför Sveriges andra EM-kvalmatch mot Azerbajdzjan på Friends arena. Zlatan Ibrahimovic missade söndagens träning efter en lättare känning. Samtidigt var Albin Ekdal tillbaka efter förkylning. –Jag har inte hunnit prata med det medicinska teamet, säger förbundskapten Janne Andersson.

Osäkert om Zlatan kan spela på måndag.

Osäkert om Zlatan kan spela på måndag.

Foto: Anders Wiklund/TT

Fotboll2023-03-26 12:01

Janne Andersson säger på presskonferensen inför måndagens match att det finns en del att reda ut när det gäller den svenska startelvan.

Zlatan Ibrahimovic, 41, som precis återhämtat sig från en långvarig skada, missade söndagens träning efter en lättare känning. Anfallaren körde istället alternativ träning.

Mittfältaren Albin Ekdal missade Belgien-förlusten efter lättare förkylningssymptom men var tillbaka när landslaget tränade på söndagen. Samtidigt har Andersson valt att kalla in Watford-spelaren Ken Sema efter att vänsterbacken Ludwig Augustinsson åkt på en skada i fredags och tvingades lämna landslagssamlingen.

– Albin har varit sjuk men rörde sig lite lätt i dag. Men jag har inte hunnit utvärdera läget för jag har inte pratat med honom än. Vad gäller Zlatan så körde han alternativ träning med en känning, säger förbundskapten Janne Andersson och fortsätter:

– Jag har inte hunnit prata med det medicinska teamet men vi kommer utvärdera läget. Jag har inte hunnit göra det eftersom jag gick direkt till presskonferensen efter träningen. Men utifrån dessa förutsättningar så finns det så klart en del frågetecken.

Isak Hien saknades i förlustmatchen mot Belgien på grund av en skada. Mittbacken var dock tillbaka med laget under lördagen.

– Han tränade i dag, men vi har inte hunnit prata. Men det är roligt att han är tillbaka, han börjar sakta men säkert stegras. Han borde vara uttagningsbar, säger Janne Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!