Flera franska spelare snoriga inför VM-finalen

Med bara två dagar till VM-finalen mot Argentina härjar en förkylningssmitta i den franska truppen. Den tycks sikta in sig på mittbackar.

Raphaël Varane uppges vara en av flera franska spelare som drabbats av en förkylning lagom till söndagens VM-final mot Argentina.

Raphaël Varane uppges vara en av flera franska spelare som drabbats av en förkylning lagom till söndagens VM-final mot Argentina.

Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT

Fotboll2022-12-16 15:01

Dayot Upamecano var sjuk och missade semifinalen mot Marocko i onsdags. Enligt uppgifter i franska medier ska nu även Raphaël Varane och Ibrahima Konaté känna sig risiga.

Upamecano var tillbaka under fredagens träning men både Varane och Konaté saknades.

Duon startade mot Marocko, där Konaté gick in i stället för Upamecano.

Även Adrien Rabiot och Kingsley Coman missade semifinalen på grund av förkylningsbesvär. Coman isolerades i torsdags från resten av truppen och tränade heller inte i dag.

Förbundskaptenen Didier Deschamps uttryckte på presskonferensen efter semifinalen oro för situationen.

– Vi har haft några fall med influensaliknande symtom. Vi försöker alla vara försiktiga så att det inte sprider sig. Spelarna har tagit ut sig ordentligt på planen, vilket kan ha satt ned deras immunförsvar. Det är något som händer, du är mer benägen att smittad så vi måste vidta försiktighetsåtgärder.

Influensasäsong samt varmt utomhus och kyligt inomhus på grund av den omfattande luftkonditioneringen anges som skäl till att många drabbats av förkylningar och luftrörsbesvär under fotbolls-VM.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!