Flera nyckelspelare tillbaka – men två saknas i GGoIF

Gullringen bara vinner, vinner och vinner. Vad talar egentligen för att man inte ska fortsätta på den inslagna vägen borta mot Tenhult på söndag? "Ingenting. Det är en match vi självklart ska vinna", säger den spelande tränaren Karlo Goranci.

Albin Gustafsson är en av spelarna som är tillbaka i Gullringens GoIF.

Albin Gustafsson är en av spelarna som är tillbaka i Gullringens GoIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-11 05:00

När Gullringen mötte Aneby förra veckan saknades en handfull nyckelspelare. Trots det stod GGoIF för en stark insats och vann med klara 3–0. 

Till söndagens möte med Tenhult har flera av dem kommit tillbaka. Saknas gör fortfarande Marcus Oskarsson Johansson och Jesper Wärnehall.

– Förra veckan var nästan alla sjuka, haha. Det spred sig verkligen i laget. Den här veckan ser det bättre ut, säger Karlo Goranci, som själv varit krasslig under veckan.

Gullringen har kvalplatsen till division 3 i sin hand. Seriesegern är också i sikte.

– Vill vi vara med och utmana i slutfasen nu så är det en match vi självklart ska vinna. Jag tror inte Tenhult kan störa oss, så länge vi går ut och gör jobbet.

Hur bra koll har du på Tenhult?

– De har ett par duktiga spelare. Det känns som att de slappnat av lite sista tiden och känt sig säkra, tabellmässigt. Nu är de inte lika säkra längre. Men tabellen ljuger inte och det är ett mittenlag, eller strax där under.

Gullringens segerrad med nio raka imponerar. Det gör även defensiven.

– Ja, vi har bara släppt in 16 mål under säsongen och det är riktigt bra, oavsett vad det är för kvalitet på övriga lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!