En mixad kompott av spelare präglar Elvan

Spelare från sju av våra lokala lag tar plats i Veckans Elva denna gång. Här är alla som levererat på topp på sina respektive positioner.

Joacim Johansson har gjort flera bra inhopp i målet för HFK.

Joacim Johansson har gjort flera bra inhopp i målet för HFK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-07-05 16:00

Målvakt: 

Joacim Johansson, Hultsfreds FK

Den rutinerade målvakten har hoppat in i HFK en del på sistone och visat att takterna fortfarande sitter i. Höll nollan i segern mot Fårbo.

undefined
IFK Tunas spelande tränare Oskar Eriksson gjorde sig förtjänt av en plats i veckans elva.

Försvarare:

Oskar Eriksson, IFK Tuna

Den spelande tränaren gjorde en stabil match mot Tjust, men fick se sitt lag förlora med 2–1 då skärpan i avsluten inte var där för dagen.

Arvid Eckerstig, Hultsfreds FK

Har hållit ihop trebackslinjen i HFK på ett föredömligt vis på senare tid och bidragit srarkt till att laget leder serien.

Henrik Eskilsson, Mörlunda GIF

Gjorde en mycket stadig insats i bortamatchen mot Blomstermåla och täppte till bra bakåt. De lyckades därav hålla nollan i 1–0-vinsten, och fick bra betyg av tränaren efteråt.

Joakim Hammar, Södra VI IF

Fick beröm för en strålande insats i backlinjen när laget besegrade IF Ariel på hemmaplan. 

Mittfältare:

Oskar Åberg, IFK Tuna

Oskar Åberg satte hemmalagets 1-0 i starten av den andra halvleken, för att sedan bevittna Tjusts kvittering och vinstmål innan matchen var slut. Men en helt klart godkänd match av mittfältaren, som gjorde sitt tredje mål för säsongen.

Niklas Gunnarsson, Vimmerby IF

Klämde in 1-0-målet borta mot Höreda, som överraskande nog vann med 4-1. Gunnarssons mål räckte inte för Vimmerby åkte på säsongens första förlust.

Axel Norbro, Frödinge-Brantestad SK

Det tog bara åtta minuter innan Frödinges Axel Norbro kunde trycka dit ledningsmålet i bortamatchen mot Virserum. Det var hans första mål för säsongen, och som mittfältare gjorde han en väldigt bra match i övrigt.

undefined
Marcus Oskarsson Johansson gjorde sitt första mål för säsongen i matchen mot Ekhagen.

Anfallare: 

Marcus Oskarsson Johansson, Gullringens GOIF
Gjorde det avgörande 2-1 målet för Gullringens GoIF i vinstmatchen borta mot Ekhagens If. Det var även hans första mål för säsongen, vilket gör det hela lite extra roligt.

 

Hannes Stefansson, Södra Vi IF

Södra Vi:s Hannes Stefansson frälste hemmalaget när IF Ariel kom på besök. Han gjorde bägge målen i 2-1 segern, vilket betyder att SVIF nu är uppe på 20 poäng i "femman" och bara har fyra poäng upp till kvalplatserna.
 

Herman Danielsson, Mörlunda GIF

En knapp och otroligt viktig 1-0 seger i bottenstriden mot Blomstermåla, med Danielson som enda målskytt i protokollet. Målet kom en kvart innan slutsignalen och Mörlunda har nu 6 poäng, och minskar därmed avståndet upp till kvalplatserna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!