TIPSET: Tuffa matcher väntar – så går det för våra lag

Det bjuds på fullspäckade fotbollsdagar efter midsommarhelgen. Sporten har tippat utgången i tio matcher med lokalt intresse.

Sporten har tippat utgången i tio lokala matcher.

Sporten har tippat utgången i tio lokala matcher.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-06-24 19:00

Hultsfreds FK–Ekhagen
(Division 4, måndag)
DRECO: Ekhagen inledde strålande, men har tappat mot slutet. Föll bland annat i seriefinalen mot Vista. Har också haft vissa problem på bortaplan, medan HFK kan matcha många lag hemma. Jag tror att Hultsfred kan få med sig en stark pinne. Det ska tilläggas att Ekhagens skyttekung Adam Öksüz är avstängd. Tips: 2–2.

Södra Vi IF–HM IS
(Division 5, måndag)
STRÖMSTEN: Serien vänder och det är viktiga poäng på spel i bottenkampen. När lagen möttes i premiären slutade det 2–2. Sedan dess har båda lagen blandat och gett. HM IS har svarat för ett par riktiga bottennapp, men kan slå vilket lag som helst i serien när de spelar på topp. Södra Vi får ändå bära favoritskapet här i kraft av sin form. De var nära att ta poäng av Tuna senast och känns som det stabilare laget. Jag tror på knapp hemmaseger.  Tips: 2–1.

Kisa BK–Eneby
(Division 3, tisdag)
DRECO: Kisa tog en efterlängtad seger mot Västervik senast och behöver alla poäng man kan ta. Eneby föll i sin tur mot Ljungsbro och kan ha något stukat självförtroende. Har dessutom två avstängningar. Kan KBK överraska här? Jag tror det. Tips: 3–2.

Vimmerby–Myresjö/Vetlanda
(Division 3, tisdag)
STRÖMSTEN: Vimmerby är på jakt efter revansch. Både för förlusten med 2–1 borta mot Myresjö/Vetlanda i våras och för nederlaget borta mot Haga senast. Gästerna lyckades knipa en poäng genom att spela 1–1 borta mot Adas senast. Jag förväntar mig en riktig batalj mellan två lag som inte har råd att förlora. Känslan är ändå att VIF drar det längsta strået. Myresjö får klara sig utan skyttekungen Simon Klein, som är avstängd. Tips: 2–1.

Aneby– Gullringens GoIF
(Division 4, tisdag)
DRECO: Aneby verkar, som så många gånger förr, vara ett stabilt mittenlag även i år. Historiskt sett har Gullringen haft problem på bortaplan mot just Aneby. Tre poäng är dock av största vikt för gulsvart om man ska behålla kontakten med den absoluta toppen. Det bör man kunna lösa. Tips: 1–3.

IFK Tuna–Storebro IF
(Division 5, tisdag)
STRÖMSTEN: När lagen möttes på Bruksvallen vann Tuna med 3–1. Att Storebro ska få revansch här känns ytterst långsökt. Laget kommer från två raka 5–0-förluster och behöver kriga rejält för att inte åka på en ny smäll. Tips: 4–0.

Ankarsums IS–Djursdala SK
(Division 5, tisdag)
DRECO: En mycket viktig fajt, för båda lagen som håller till på den undre halvan av tabellen. Inget av lagen kommer att vika en tum och jag misstänker att DSK är revanschsugna efter smällen i premiären. Då föll man med 2–0 mot just Ankarsrum.  Tips: 2–3.

Rimforsa IF B–Hägerstads IF
(Division 5, tisdag)
STRÖMSTEN: Det blev 0–0 när lagen möttes senast. Hägerstad har spelat upp sig mest sedan dess och tog en mersmakande poäng mot Vadstena senast. HIF är i störst poängbehov och får tipset nu.  Tips: 1–2.

Timmernabben–Vimmerby IF B
(Division 3 Dam, onsdag)
DRECO: Ett bottenmöte i trean. Båda lagen har haft det någorlunda kämpigt under första halvan av säsongen. De möttes i premiären och då vann Timmernabben klart, med 4–0. VIF har spelat upp sig på sistone och kan ta poäng. Då måste defensiven sitta. Tips: 3–3.

Rimforsa IF–Mjölby
(Division 3 Dam, onsdag)
STRÖMSTEN: Rimforsa är inne i en positiv trend, men nu väntar en rejäl prövning. Serieledande Mjölby har vunnit nio av tio matcher så här långt. Här gäller det i första hand för RIF att hålla nere siffrorna.  Tips: 1–3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!