Förändringar väntas i Vimmerby IF

Det ser allt värre ut för Vimmerby IF. Laget har nu gått segerlösa i sju matcher. "Vi kommer göra någon förändring", säger tränaren Jonas Karlsson inför fajten mot Nittorps IK.

Jonas Karlsson och assisterande tränaren Mikael Rinaldo hade en del att fundera på efter senaste förlusten.

Jonas Karlsson och assisterande tränaren Mikael Rinaldo hade en del att fundera på efter senaste förlusten.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-06-29 07:00

Tabellsituation är prekär. VIF parkerar sig näst sist på sju poäng, tre mer än jumbon Sjömarkens IF, lägg där till att VIF har en match mer spelad och sämre målskillnad än SIF. Det är läge för en vinst hemma mot Nittorps IK idag, som VIF förlorade mot med 2–1 i april.

– Då var vi besvikna. Vi var det bättre laget men fick ej med oss resultatet, säger Jonas Karlsson, tränare i Vimmerby.

Försvarsspelet har inte varit Vimmerby IF:s paradgren den senaste tiden. På de sju senaste fajterna har laget släppt in 25 mål, ett snitt på cirka 3,57 insläppta mål per match.

– Vi har inte fått till det. Det är inte bara backlinjen man kan skylla på, det är helheten som inte har stämt kombinerat med individuella misstag. Målen vi släpper in är på så många olika sätt, säger Karlsson.

I mötet mot Mariebo på bortaplan senast kom åtta av de 25 insläppta målen. Tränaren nämner att det kan bli förändringar till den här matchen:

– Det får inte rinna iväg till 8–1. Vi var väldigt besvikna och har analyserat matchen efteråt, och det är återigen många individuella misstag. Vi visste hur de skulle spela, men jag kanske får ta på mig att jag inte förberedde laget tillräckligt. Vi kommer att göra någon förändring för att försöka få bot på det hela.

I vissa av matcherna har VIF haft bud på tre poäng, men inte räckt till i slutändan.

Har det satt sig mentalt på spelarna?

– Ja, kanske lite mentalt och lite mer ängslighet. Jag har också nämnt tidigare att vi spelar likadant hemma som på bortaplan, men på något sätt känner vi oss tryggare hemma.

Potentiella ändringar väntas i startelvan, men den är ännu inte fastställd. I matchtruppen är dock Malin Blidfors och Moa Thorstensson tillbaka. Julia Rosin utgår på grund av jobb. Vi liverapporterar matchen här på vår sajt med start 16:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!