Förbundskaptenen om Sverige: "Förutsägbart"

Den polske förbundskaptenen hoppades få möta Sverige i playoff-finalen till VM. Efter 2–0-segern berättar Czeslaw Michniewicz precis vad han tycker om det svenska spelet: –De har samma sätt att bygga upp spelet i match efter match, säger han på en presskonferens enligt Aftonbladet.

Polens Robert Lewandowski jublar efter sitt straffmål.

Polens Robert Lewandowski jublar efter sitt straffmål.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2022-03-30 07:35

Polen kunde få möta antingen Sverige eller Tjeckien, och det blev precis som förbundskapten Czeslaw Michniewicz ville.

– Jag föredrog Sverige. Tjeckien är svårare att analysera vad de kommer göra. De förändrar taktiken beroende på motståndaren, säger han.

Väl i playoff-finalen träffade Polens taktik rätt och Sverige missar VM i Qatar. Efter matchen sågade Michniewicz det svenska spelet.

– Vi visste hur det svenska laget skulle spela. De har bra spelare men de spelar på ett förutsägbart sätt. När man har sett ett antal av Sveriges matcher så vet man direkt hur de kommer att agera. De har samma sätt att bygga upp spelet i match efter match, säger han.

Sist lagen möttes, i sommarens EM, vann Sverige med 3–2. Viktor Claesson gjorde det avgörande målet och Dejan Kulusevski gjorde två assist. Enligt Michniewicz var det viktigt för Polen att stoppa dem denna gång, men man fick lite hjälp på traven av den svenska uppställningen.

– Att Claesson inte spelade, för han har problem i klubben (ryska Krasnodar, som han lämnat på grund av kriget i Ukraina), var mycket bra för oss. Det hjälpte oss i viss mån. Att Kulusevski spelade på kanten passade oss eftersom Sveriges kantspel inte fungerade så bra då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!