Förlust i premiären för HM IS – tappade i andra halvlek

HM IS var först ut av de lokala lagen att spela premiär i den heta division 5-serien. Men premiärmatchen borta mot Bäckseda slutade med förlust (4–1). "Det är aldrig bra att förlora", säger Karlo Goranci, tränare för HM IS.

Målvakten Adam Rosenquist och hans HM IS föll i premiären av division 5.

Målvakten Adam Rosenquist och hans HM IS föll i premiären av division 5.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-06-28 21:55

Det blev en mållös första halvlek mellan Bäckseda och HM IS på Paradisvallen. Det dröjde bara fem minuter i den andra innan målskyttet öppnades. 

Hemmalaget Bäckseda fick en straff och Fadi Salah Ali Hassan gjorde inga misstag från elva meter. HM IS fick en jobbigare uppförsbacke fem minuter senare, när Deeb Sulieman gjorde 2–0. 

– Det var lite synd. Vi hade bra koll i den första halvleken och även om Bäckseda skapar några hörnor så var det ingen fara så långt, säger HM IS-tränaren Karlo Goranci.

I den 81:a minuten kom målet som skapade nerv. Gibril Bah satte 2–1-reduceringen – men jakten på en kvittering efter det blev resultatlös, även om chanserna fanns. 

– Ja, vi skapar några jättevassa lägen och kunde mycket väl gjort 2–2. Men bollen ville inte in, suckar Karlo Goranci.

Istället fick Bäckseda in ytterligare två mål i slutminuterna och stängde tillställningen.

– Det är aldrig bra att förlora. Visst, vi kämpar på bra och spelar ganska så fin fotboll, men det spelar ingen roll när man inte vinner, säger Goranci, som berömde Gustav Stejdahl, Dennis Davidsson och Gibril Bah i sitt lag.

HM IS föll med 4–1 men har chans att studsa tillbaka redan på fredag, då man möter SK Lojal hemma. 

Förra veckan tog IFK Västervik en seger med 3–2 mot Ariel i samma division 5-serie, medan just Bäckseda vann mot Skede med 2–0 på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!