Förlust och två skador för Västerviks FF

Åtvidabergs FF gjorde processen kort med Västerviks FF och vann onsdagens träningsmatch med klara 5–1.

Sonny Karlsson gjorde VFF:s enda mål i förlusten mot Åtvidaberg.

Sonny Karlsson gjorde VFF:s enda mål i förlusten mot Åtvidaberg.

Foto: Jonathan Åhman

Fotboll2020-03-04 21:19

Västerviks FF träningsspelade mot Åtvidabergs FF på klassiska Kopparvallen. Efter en urladdning av hemmalaget i den första halvleken låg gästande VFF under med 5–0 i halvtid. Man lyckades stoppa blödningen i den andra halvleken och faktiskt också vinna den efter att Sonny Karlsson gjort halvlekens enda mål. Slutresultatet skrevs således till 5–1 i ÅFF-favör. 
– Vi är nöjda med andra halvlek och gör det bättre där, konstaterar Stefan Gustavsson, tränare i Västerviks FF. 

VFF hade under de inledande 20 minuterna stora problem på sin vänsterkant och ÅFF:s högerytter Patrik Gustavsson fick gång på gång rinna igenom och slå in bollen i straffområdet. 4–0 efter 20 minuter var inte riktigt starten VFF hade hoppats på.
– Det är alldeles för stora ytor för dem att springa på och vi blir ifrånsprungna. De har snabba spelare som också fyller på i straffområdet bättre än andra lag vi mött och möter, säger Stefan Gustavsson.
 

VFF-mittbacken Fredrik Lindhe tvingades utgå redan i den första halvleken med en skada. Även Tobias Bertilsson fick halta ut efter en situation mot slutet av matchen. 
– Lindhe hade en känning i ljumsken och kände att det var bättre att kliva av och inte riskera något. Bertilsson fick en smäll mot knäet och vi hoppas att det inte är värre än just en smäll. Men vi vet inte riktigt i nuläget, menar VFF-tränaren, som passade på att berömma Tobias Palm och Jakob Jonsson för matchen.
– Annars tycker jag att hela laget sliter och kämpar på bra men det räckte tyvärr inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!