Förlust trots Janssons storspel

Åtvidaberg kom till bortamatchen mot GAIS med tre raka Superettan-segrar i bagaget. GAIS kom till spel som obesegrat på hemmaplan den här säsongen. Två sviter, men bara göteborgarnas förlängdes. 1-0 till GAIS var rättvisa siffror även om ÅFF var nära kvittering på övertid.

Gustav Jansson gjorde en jättematch i Åtvidabergs mål, men laget fick ändå se sig besegrat med 1-0. Foto: TT

Fotboll2016-05-12 10:40

Åtvidabergs FF inledde annars matchen starkt. Bra tempo, fint passningsspel och man kom runt på kanterna vid flera tillfällen. Men när Luther Singh satte 1-0 i den nionde minuten, fint framspelad Luka Mijaljevic, var det roliga slut för östgötarna.

För utöver en bra chans efter en halvtimmes spel tillhörde den första halvleken GAIS – totalt.

Förutom oskärpa från hemmalaget var det ÅFF:s målvakt Gustav Jansson som gjorde att halvtidssiffrorna inte var större än 1-0.

Bland annat räddade han ett friläge i mitten av halvleken samt två jättelägen av Mijaljevic i slutet av halvleken.
6-1 i avslut på mål var rättvisande siffror.

Galen dubbelchans

I paus bytte Åtvidaberg in 18-åringen Samuel Holm istället för Ammar Ahmed, som tecknade för skadekänning redan i slutet av den första halvleken.

Spelmässigt var den andra halvleken statisk, låst och tillknäppt. Fram till den 81:e minuten, vill säga. Då skapade nämligen GAIS en av de galnaste chanser som skådats på länge – utan att resultera i mål.

Det började med att Kieron Cadogan från straffområdeslinjen la en känslig lobb i ribban, returen gick rakt ut till Luka Mijaljevic som direktsköt en sträckt vrist i stolpen från sex meters håll. Två klockrena ramträffar inom loppet av fem sekunder.

Kalabalik på övertid

Under de sista tio ordinarie minuterna var Åtvidaberg lika långt från kvittering som man hade varit under hela den andra halvleken dessförinnan.

På övertid hettade det dock till, då målvakten Gustav Jansson – överlägset bäst hos ÅFF i går kväll – var uppe och vann en nickduell på frispark av Mahmoud Eid. Kalabaliken framför GAIS-målet mynnade dock bara ut i gruff och frispark för GAIS.

Sjunde plats

I och med ÅFF:s förlust ligger laget nu på sjunde plats i serien med sina tio poäng. Gårdagens motståndare skuggar en poäng bakom.

Redan på söndag är det dags för ÅFF igen, då laget möter Syrianska på bortaplan.

Fotnot: På grund av tidig pressläggning hann vi inte få med några tränar- eller spelarkommentarer i denna upplaga.