Förlusttrend bruten för Gullringen

Den trista nollan i poängkolumnen är bruten. Gullringen tog en pinne via 0-0 hemma mot BK Kenty. - Det känns som om vi tar små steg hela tiden, säger tränaren Niklas Johansson.

Ted Åström Åbergs Gullringen fick bara 0-0 hemma mot Kenty igår.

Ted Åström Åbergs Gullringen fick bara 0-0 hemma mot Kenty igår.

Foto:

Fotboll2012-05-04 22:03


0-0-matcher kan många gånger vara underhållande och sevärda.
Inte gårdagens match.
Både Gullringen och Kenty var defensivt inriktade och kom till få målchanser.
- Det märktes att det var två lag som var i stort poängbehov. Det var krampaktigt. Jag tycker ändå att vi var det lag som var närmare trepoängaren, säger Niklas Johansson och får medhåll av tränarkollegan i Kenty, Erik Norrby:
- Ja..., vi skapade inte mycket alls. Det var väl egentligen bara i slutminuterna då "Pajen" (Fredrik Nilsson) kom igenom.
Å andra sidan var det en riktigt bra chans. Med tanke på Gullringens tidigare matcher hade det varit som ett hårt slag i ansiktet om Kenty gjort mål där.
- Jo, då vet jag faktiskt inte hur jag hade kunnat motivera killarna på träningen nästa vecka, menar Niklas Johansson.

"Vi för spelet"
Tittar vi till den första halvleken går den inte direkt till historien som den mest välspelade och chansrika. De gånger det hände något av värde så var Igor Cavkov inblandad. Han var hemmalagets klart bäste spelare i första halvlek. Han var framme i två farligheter, ett skott där han vände runt och ett halvt friläge, där en Kentyback precis hann få en tå emellan i skottögonblicket.
- Jag tycker att det är vi som för spelet. Vi tvingar Kenty till att slå långa bollar, men visst, det är inget snack om att vi gör det också. Men det var ett medvetet val. Vi sa till varandra att lägga bort skönspelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!