Formstarka Kalmar upp på Europaplats

Räkna inte bort Kalmar. Efter att ha vänt och vunnit med 3–1 borta mot Värnamo är laget i allra högsta grad med i toppstriden. –Vi är väl det formstarkaste laget just nu, säger Kalmartränaren Henrik Rydström till Discovery+.

Kalmar är fortsatt med i toppstriden.

Fotboll2022-10-15 19:27

Rydström sa till TT inför lördagens match att en tredjeplats inte är orimligt.

Det är det sannerligen inte.

De tillresta Kalmarsupportrarna hördes sjunga "Europaspel med KFF" och 3–1 borta mot Värnamo gör också att Kalmar placerar sig på tredjeplatsen vilket betyder spel i Europa, en respektive tre poäng före Hammarby och AIK som har en match mindre spelad.

Det började däremot inget vidare för Kalmar i Värnamo när hemmalaget tog ledningen redan i den fjärde minuten genom Oscar Johansson.

Men skam den som ger sig. Oliver Berg smekte in en frispark 20 minuter senare och i början av andra halvlek satte Filip Sachpekidis 2–1.

Rött kort

Värre blev det för Värnamo bara några minuter efter 2–1-målet när Wenderson fick syna sitt andra gula kort efter att ha gått in med dobbarna före på Carl Gustafsson – och hemmalaget fick avsluta matchen med en man mindre.

Det utnyttjade Kalmar genom att kontrollera spelet, utöka ledningen och ta tre poäng.

– De tyckte att allt var kul och vi tyckte det var lite jobbigt. Vi var jävligt stela (i första halvlek). Men vi hade en bra genomgång i pausen och släppte loss i andra halvlek, säger Henrik Rydström.

Formstarkt lag

Kalmar har nu tre raka segrar och har inte förlorat på åtta allsvenska matcher.

Med fyra matcher kvar att spela har Kalmar 47 poäng. Upp till Djurgården som har en match mindre spelad är det en poäng. Serieledande Häcken, som vann mot Sundsvall tidigare under lördagen, leder allsvenskan på 54 poäng.

– Vi mäter oss med lag som kanske kan göra mer saker. Det är roligt att vi kan hävda oss, säger Rydström.

Fakta: Allsvenska guldstriden