Förra VIF-spelaren gör comeback – hos konkurrenten

Två nyförvärv, en spelare som nästan kan räknas som det och ett knippe förlängningar. Så är läget i Västervik Damfotbolls trupp inför 2022. Laget tog i höstas klivet upp i division 2 och blir seriekonkurrenter till Vimmerby IF och Rimforsa IF.

Vilma Winqvist är en av spelarna som givit klartecken för spel 2022.

Vilma Winqvist är en av spelarna som givit klartecken för spel 2022.

Foto: Malin Belfrage

Fotboll2022-01-13 07:00

De enda spelarna som går att räkna som fullskaliga nyförvärv, av de som presenterats hittills åtminstone, är Liz Johansson och Ellen Haglund. Liz har tidigare spelat i Tjust men haft ett års uppehåll från fotbollen.

– Det känns jättebra, kul att komma igång igen, säger Liz till klubbens Instagram-sida.

Yttermittfältaren Ellen Haglund har också Tjust som moderklubb och beskrivs som en närkampsstark spelare med bra spelsinne. Liz spelar på det offensiva mittfältet.

Annie Magnusson, Erika Bertilsson, Vilma Winqvist (tidigare Vimmerby IF), Astrid Göthberg, Emma Abrahamsson, Michaela Degerman (tidigare Frödinge/Brantestad SK) och Julia Andersson har givit klartecken för spel i Västervik under 2022, då laget kommer ha lag i division 2, 3 och 4.

undefined
Astrid Göthberg kommer fortsätta bidra för Västervik Dam kommande säsong.

Dessutom har den mångsidiga Maja Andersson bestämt sig för att göra comeback. Sist men inte minst kommer det, till slut, att bli spel i Västervikströjan för Malin Blidfors. Den meriterade mittbacken har tillhört träningsgruppen efter att hon lämnade Vimmerby IF inför förra säsongen men, som laget själva skriver på sin Instagram, är Blidfors närmast att betrakta som ett nyförvärv då hon inte spelat något de senaste åren.

undefined
Erika Bertilsson stod för en fin säsong 2021 och kommer fortsätta i klubben 2022.

Noterbart är att i ledarstaben finns Madelene Elb som ibland knyter på sig skorna och kliver in i spel. Hennes huvudsakliga uppdrag kommande säsong kommer dock vara som lagledare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!