Känslofyllt möte väntar mellan Fadel Youssif och VIF

På lördag väntar det en kamp om tre tunga poäng mellan Vimmerby IF och Hemgårdarna. I motståndarlaget finns ett bekant ansikte i förre detta VIF-spelaren Fadel Youssif som fick sin fostran i klubben. "Det är alltid trevligt att komma hem", säger Youssif.

Fadel Youssif här i Sylvia har mött VIF flera gånger genom åren. Nu vill han störa sin moderklubb i kampen om tre viktiga poäng.

Fadel Youssif här i Sylvia har mött VIF flera gånger genom åren. Nu vill han störa sin moderklubb i kampen om tre viktiga poäng.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-22 12:00

Fadel Youssif började sin fotbollsresa i Vimmerby IF och lämnade klubben när han började gymnasiet i Norrköping. Sedan dess har han varit ett par olika klubbar och fått möta sin moderklubb VIF genom åren. Nu på lördag kommer han på besök med sitt Hemgårdarna.

– Det är alltid trevligt att komma hem till Vimmerby och det blir en speciell match. Det är klubben jag växte upp i och där jag fick min fotbollsuppfostran. Klubben har en speciell plats i mitt hjärta. På förhand kommer detta bli en jämn match mellan två bra lag. Det ska bli väldigt kul och det är alltid speciellt att möta VIF, säger Fadel Youssif.

Vad är ditt bästa minne från matcherna mot VIF?

– Det måste ha varit att få möta alla gamla lagkamrater som man spelat med och bland annat vuxit upp med att titta på. Spelare som Thure (Rickard Thuresson) är en som jag haft som förebild.

Har du kontakt med någon i laget?

– Jag är nära med Haris Dreco och Mojeb Abdul Majed bland annat och vi pratar lite då och då. Det är två fina killar och goda vänner.

undefined
Patrik Gunnarsson, Vimmerby IF

Vimmerby IF har fått studsarna med sig de senaste matcherna och man har tre poäng tillgodo ner till kvalplatsen som Lindö har i nuläget. Bakslaget för VIF i lördagens hemmamatch mot Hemgårdarna är att Knut Gunnarsson missar på grund av avstängning.

– Jag har inte tagit något beslut än vem som kommer att gå in och spela istället. Det är ett avbräck att Knut är avstängd men det är inget vi lägger större vikt i. Vi får tillbaka Anton Ljungberg och Mojeb Abdul Majed som har varit borta. Läget i truppen ser bra ut även om det finns lite frågetecken, säger VIF:s huvudtränare Patrik Gunnarsson.

Senast Vimmerby och Hemgårdarna ställdes mot varandra avgjorde VIF sent på bortaplan. Gunnarsson tror på ny seger på lördag.

– Vi har gjort det vi kan de senaste matcherna och nu ska vi fullfölja den historien. Vi kommer göra allt vi kan för att hamna ovanför kvalplatsen. Vi har varit i den här situationen under en längre tid och vi känner oss trygga i det. Hemgårdarna har dippat lite och det kan vara till vår fördel då de känner mest press på sig. 

Fotnot: Vi tv-sänder Vimmerbys match på lördag mot Hemgårdarna med start 13.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!